Dette mener analytikerne om Europris

Flere melgerhus har kjøpsanbefaling. 

Foto: Europris
Børs

Første kvartal endte med rød bunnlinje for lavpriskjeden Europris. Det justerte resultatet per aksje ble minus 0,15 kroner, mot ventet minus 0,074 kroner, ifølge data fra Bloomberg.Omsetningen steg med 3,1 prosent til 1.237 millioner kroner, men den sammenlignbare (like-for-like) veksten ble på minus 0,8 prosent. I rapporten skriver Europris at selskapet tok en omsetnings-smell på 60 millioner kroner grunnet den sene påsken, og at justert for denne effekten var den sammenlignbare veksten på rundt fem prosent, i et ellers beintøft marked for varehandel.I en kommentar til Hegnar.no sier analytiker Markus Borge Heiberg i Kepler Cheuvreux at Europris leverer på omsetning, marginer og guiding.- Europris leverer på top-linje, bruttomargin og guiding, men noe høyere OPEX (operasjonelle kostnader) enn ventet knyttet til logistikkutfordringer som er ventet å vare ut 2019, sier Borge Heiberg.Analytikeren sier videre at han anser rapporten som nøytral.- Europris var “out of season” i Q1, og kostnadsavviket på rundt 1.5% av topplinjen anser vi som underordnet. Vi anser rapporten som nøytral og forventer at fokus flyttes mot Q2 som er langt viktigere med tanke på påske og vår/sommersesong, sier han.Carl-Emil Kjølås Johannessen og Gard Aarvik i Pareto Securities skriver i en oppdatering at de ikke forventer å gjøre store endringer i estimatene etter dagens rapport, ettersom høyere estimater på like-for-like veksten sannsynligvis vil bli motvirket av høyere OPEX knyttet til overgangen til et nytt varelager, samt en mindre butikkåpning.Europris er nå i prosess med å bygge et nytt stort varelager i Moss, og flyttingen dit vil starte i mai.Både Kepler Cheuvreux og Pareto Securities har kjøpsanbefaling på Europris-aksjen, med kursmål på henholdsvis 35 og 34 kroner. Ved lunsjtider torsdag er aksjen ned 4,19 prosent til 28,32 kroner, og begge meglerhusene ser dermed pene oppsider fra dagens nivå.Også ABG Sundal Collier har kjøpsanbefaling på aksjen med kursmål 33 kroner, ifølge Bloomberg.

europris
kepler cheuvreux
pareto securities
Nyheter
Børs