Dette vil påvirke Oslo Børs

Her er faktorene som spiller inn før åpning på Oslo Børs mandag. En positiv Roger Berntsen spår åpningen.

Netfonds og analysesjef Roger Berntsen tror Oslo Børs åpner opp 0,8 prosent, eller innenfor intervallet [0,6, 0,9] prosent. «Positiv utvikling i handelsamtalene mellom USA og Kina bidro til børsoppgang i USA fredag kveld. Forhandlingene skal for øvrig være inne i sluttfasen. Derfor må vi forvente at markedet vil være ekstra følsomt for nyheter knyttet til disse. De asiatiske børsene endte betydelig opp mandag på forventninger om en snarlig løsning på handelskonflikten mellom USA og Kina. I tillegg har det blitt sluppet overraskende positive makrotall fra Kina i løpet av helgen. Med andre ord er impulsene fra verdens finansmarkeder i skrivende stund svært positive. Oljeprisen er opp fra fredagens nivåer», skriver Berntsen i morgenrapporten.Oslo BørsHovedindeksen endte på 863,11 fredag, ned 0,44 prosent. Det ble omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 4.829 millioner kroner.Questerre-rallyet fortsatte fredag. Aksjen endte høyt oppe på vinnerlisten, etter en oppgang på 10,4 prosent. Sparebank 1 Markets har sendt ut en analyse med kjøpsanbefaling og kursmål på 5,00 kroner.Norwegian falt kraftig på Oslo Børs fredag. Wall Street Journal skriver at årsaken til Boeing 737 Max-ulykkene med Ethiopian Airlines og Lion Air trolig er funnet . Samtidig viser TUI i et resultatvarsel fredag til betydelig usikkerhet rundt når 737 Max-flyene vil kunne komme tilbake i drift igjen. Norwegian-aksjen falt 5,6 prosent.Hele børskommentaren her OljeprisenBrent-oljen er mandag morgen opp 0,93 prosent til 68,21 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,73 prosent til 60,58 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 67,60 dollar fatet ved børsslutt i Oslo fredag.USADow Jones steg fredag 0,82 prosent, S&P 500 steg 0,67 prosent og Nasdaq endte opp 0,78 prosent. Fredagens handel var preget av USAs finansminister Steven Mnuchin som krev i en Tweet at diskusjonene mellom USA og Kina har vist seg å være konstruktive. Av nøkkeltall økte private inntekter i USA med 0,2 prosent på månedsbasis i februar mot en konsensus på 0,3 prosent. Det private forbruket seg med 0,1 prosent også svakere enn konsensus på 0,3 prosent. Oppgangen markerer den største oppgangen for S&P 500 i ett enkelt kvartal siden 2009. Indeksen endte opp 12,3 prosent foran Dow Jones med en kvartalsvis oppgang på 10,3 prosent, men bak Nasdaq som steg hele 15,6 prosent i kvartalet, ifølge tall fra CNBC .Hele USA-kommentaren her AsiaI Japan stiger Nikkei 1,55 prosent, mens den bredere Topix-indeksen er opp 1,64 prosent.Shanghai Composite i Kina klatrer 2,29 prosent, og CSI 300 er opp 2,31 prosent. Hang Seng i Hong Kong stiger 1,65 prosent.Kospi i Sør-Korea styrkes 1,26 prosent, S&P/ASX 200-indeksen i Australia er opp 0,53 prosent og Straits Times i Singapore stiger 0,81 prosent.Oppgangen kommer blant annet etter at kinesiske PMI-tall (Purchasing Managers ' Index) for mars overgikk de høyeste estimatene i Bloombergs sammenstilling.Hele Asia-kommentaren herDette skjer i dagMakro

 • Japan: Tankan-rapporten
 • Japan: PMI-industri, mars'
 • Kina: Caixin PMI-industri, mars
 • Sverige: mars, kl. 08.30
 • Norge: PMI, mars, kl. 09.00
 • Spania: PMI-industri, mars, kl. 09.15
 • Italia: PMI-industri, mars, kl. 09.45
 • Frankrike: PMI-industri, mars, kl. 09.50
 • Tyskland: PMI-industri, mars, kl. 09.55
 • EMU: PMI-industri, mars, kl. 10.00
 • UK: PMI-industri, mars, kl. 10.10
 • EMU: KPI, mars, kl. 11.00
 • USA: Detaljhandel, februar, kl. 14.30
 • USA: PMI-industri, mars, kl. 15.45
 • USA: ISM-industri, mars, kl. 16.00
 • USA: Byggeinvesteringer, februar, kl. 16.00
 • USA: Varelager, februar, kl. 16.00
Annet
 • SSB Analyse: Arbeidsmiljø blant lavlønte, kl. 10.00
 • Yara: Årsrapport
 • Klepp Kommune: Årsrapport
Kilder: Oslo Børs, TDN Direkt og Statistisk sentralbyrå


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker