Dette vil påvirke Oslo Børs

Her er faktorene som spiller inn før åpning på Oslo Børs fredag. Analysesjef Roger Berntsen spår åpningen. 

Netfonds og analysesjef Roger Berntsen tror Oslo Børs åpner flatt i dag, eller innenfor intervallet [-0,2, 0,1] prosent.  «I dag starter resultatsesongen for første kvartal. Først ut blant de utenlandske gigantene er JPMorgan og Wells Fargo. Her hjemme derimot, må vi vente to uker til før de største selskapene leverer sine tall. Når det er sagt, forventningene til kvartalstallene er svake. Med andre ord kan vi håpe på flere positive overraskelser. De asiatiske børsene endte for øvrig blandet i natt. Dermed er det ingen drahjelp å få fra den regionen i dag. Ei heller er impulsene fra USA store. Oljeprisen, som har steget en god del de seneste ukene, er relativt uendret fra gårsdagens nivåer», skriver Berntsen i morgenrapporten.Oslo BørsHovedindeksen endte torsdag på 884,13 poeng, ned 0,09 prosent. Det ble omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 3.785 millioner kroner.Onsdag ettermiddag ble det kjent at Arctic Aviation Assets DAC, et datterselskap av Norwegian, har inngått en avtale med Airbus  om å utsette leveringen av fly av typen A320neos og A321LRs. Torsdag gjentok Pareto Securities i en oppdatering kjøpsanbefalingen på Norwegian. Norwegian lettet hele 4,56 prosent til 39,87 kroner.Monobank venter en noe negativ effekt fra gjeldsregisteret  på kort sikt, men en positiv effekt på lang sikt fra innføringen av gjeldsregisteret i Norge. Monobank endte med en nedgang på 9,04 prosent til 1,71 kronerNordea Markets jekket opp kursmålet på BW LPG-aksjen og Avance Gas. Aksjene steg henholdsvis 1,84 prosent og 6,67 prosent.Hele børskommentaren her OljeprisenBrent-oljen er fredag morgen opp 0,34 prosent til 71,06 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,41 prosent til 64,84 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 71,38 dollar fatet ved børsslutt i Oslo torsdag.USAFED signaliserte onsdag, i referatet fra det siste rentemøtet, at det kanskje ikke blir flere rentehevinger i 2019, begrunnet i usikkerhet rundt veksten i USA og verdensøkonomien fremover.Frykt for at resultatene i de børsnoterte selskapene skal falle for første gang på tre år holdt investorene på tå hev på børsene i New York. Fredag kommer kanskje noen flere signaler om utsiktene fremover?Midt i usikkerheten kom det torsdag tall som viste at førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd falt for 4. uke på rad og var den laveste på 50 år , i uken som ble avsluttet 6. april. Det månedlige snittet falt til 207.000. Det var også det laveste siden 1969.Dow Jones falt 0,05 prosent til 26.143,06. S&P 500 endte opp 0,11 poeng til 2.888,32. Nasdaq falt 0,21 prosent.Hele USA-kommentaren her AsiaDet er variert stemning på Asia-børsene fredag morgen, etter at amerikanske aksjer ifølge Bloomberg News viste lite retning i forkant av resultatsesongen og makrotall som kan vise at økonomien fortsatt er solid.I Japan klatrer Nikkei 0,54 prosent, mens den bredere Topix-indeksen er ned 0,15 prosent.Shanghai Composite i Kina faller 0,44 prosent, og CSI 300 er ned 0,77 prosent. Hang Seng i Hong Kong svekkes 0,36 prosent.Kospi i Sør-Korea klatrer derimot 0,14 prosent, S&P/ASX 200-indeksen i Australia er opp 0,70 prosent, mens Straits Times i Singapore faller tilbake 0,16 prosent.Hele Asia-kommentaren herDette skjer i dagResultater

 • Data Respons
Resultater, utenlandske
 • JP Morgan
Årsrapporter
 • AF Gruppen
 • Agder Energi
 • Aqualis
 • Archer
 • Atlantic Sapphire
 • Biotec Pharmacon
 • Gaming Innovation Group
 • Grieg Seafood
 • Infront
 • RomReal
 • Spectrum
 • Storm Real Estate
 • TrønderEnergi
 • Webstep
Makro
 • Kina: Handelsbalanse
 • Spania: Endelig KPI, mars, kl. 09.00
 • EMU: Industriproduksjon, februar, kl. 10.00
 • USA: Importpriser, mars, kl. 14.30
 • USA: Michigan-indeks, april, kl. 16.00
Annet
 • Data Respons: Ordinær generalforsamling
 • USA: Baker Hughes, riggtelling, kl. 19.00
Kilder: Oslo Børs, TDN Direkt og Statistisk sentralbyrå (SSB)