Dette vil påvirke Oslo Børs

Her er faktorene som spiller inn før åpning på Oslo Børs mandag. Analysesjef Roger Berntsen spår åpningen.

Børs

Netfonds og analysesjef Roger Berntsen tror Oslo Børs åpner opp 0,3 prosent, eller innenfor intervallet [0,2, 0,4] prosent. «JPMorgan, Goldman Sachs, og Wells Fargo, tre av verdens aller største finansforetak, leverte knallsterke resultater for 1. kvartal fredag. De positive resultatene har gitt fornyet optimisme blant verdens investorer, som sendte de amerikanske børsene opp før helgen. Tilsvarende positive utvikling ble det i Asia i natt», skriver Berntsen i morgenrapporten.«Oljeprisen derimot, har holdt seg stabil de siste dagene. Derfor har Oslo Børs ikke steget like mye som mange andre sammenlignbare børser. Selskaper i fokus i dag er Norsk Hydro som nærmer seg en løsning på problemene i Brasil, samt Mowi, som har levert indikative resultater for 1. kvartal i dag», fortsetter Berntsen.Oslo BørsHovedindeksen på Oslo Børs endte på 885,29 fredag, etter en oppgang på 0,13 prosent. Aksjer og egenkapitalbevis ble omsatt for 4.255 millioner kroner.Storebrand og Elkem utmerket seg positivt med oppganger på hhv. 3,8 prosent og 3,0 prosent.Norwegian fortsatte den oppadgående trenden fra torsdagen, og lettet nye 3,7 prosent.Vinnerlisten ble toppet av Asetek, som spratt opp 11,1 prosent. Nærmest fulgte North Energy på pluss 8,1 prosent, mens EAM Solar endte opp 6,7 prosent.Høyt på taperlisten endte Gaming Innovation Group, som trakk ned 10,5 prosent.Hele børskommentaren her OljeprisenBrent-oljen er mandag morgen ned 0,27 prosent til 71,36dollar fatet, mens WTI-oljen faller 0,56 prosent til 63,59 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 71,50 dollar fatet ved børsslutt i Oslo fredag.Utviklingen kommer ifølge TDN Direkt samtidig som IEA-sjef Fatih Birol fredag uttalte at nåværende oljepriser, på over 70 dollar per fat, begynner å påvirke etterspørselen.- Det høyere oljeprismiljøet kan, om de holder seg rundt dette nivået, også ha en påvirkning.. legge noe nedadgående press på etterspørselsveksten. Så jeg blir ikke overrasket om vi nedjusterer etterspørselstallene i vår neste utgave av markedsrapporten dersom prisene forblir på disse nivåene, sa Birol, ifølge nyhetsbyrået.Baker Hughes' riggtelling viste fredag at antallet aktive oljerigger i USA var opp  to rigger den seneste uken, til 833 enheter.USAPilene pekte oppover for de toneangivende amerikanske indeksene etter at storbanker sparket i gang resultatsesongen med overraskende sterke tall.Oppgangen kom til tross for lavere forbrukertillit som indikert av Michgan-indeksen. Den kom inn på 96,9 i april mot 98 som ventet . Både import og eksportprisene steg mer enn ventet. Amerikanske importpriser steg 0,6 prosent fra februar til mars, mot konsensus på 0,4 prosent. Eksportprisene steg 0,7 prosent mot en forventning om en oppgang på 0,2 prosent .Dow Jones endte opp 1,03 prosent til 26.412,35 poeng. S&P 500 endte opp i 0,66 prosent til 2.907,47 poeng. Nasdaq steg 0,46 prosent til 7,984,16 poeng.Hele USA-kommentaren her AsiaUken starter med god stemning på de fleste av de asiatiske børsene.I Japan klatrer Nikkei 1,45 prosent, mens den bredere Topix-indeksen er opp 1,50 prosent.Shanghai Composite i Kina stiger 1,12 prosent, og CSI 300-indeksen styrkes 1,22 prosent. Hang Seng i Hong Kong er opp 0,58 prosent.Kospi i Sør-Korea klatrer 0,49 prosent, mens S&P/ASX 200-indeksen derimot er ned 0,10 prosent, og Straits Times i Singapore svekkes 0,07 prosent.Hele Asia-kommentaren herDette skjer i dagUtenlandske resultater

  • Citigroup
  • Goldman Sachs
Årsrapporter
  • Borgestad
  • RAK Petroleum
  • REC Silicon
  • TGS-Nopec
Makro
  • USA: NY Empire State produksjon, april, kl. 14.30
AnnetSSB: Skatteregnskap, mars 2019, kl. 08.00SSB: Strukturstatistikk for industri og bergverksdrift, 2017, endelige tall, kl. 08.00SSB: Byggekostnadsindeks for rørleggerarbeid i kontor- og forretningsbygg, april 2019, kl. 08.00SSB: Utenrikshandel med varer, mars 2019, foreløpige tall, kl. 08.00Kilder: Oslo Børs, TDN Direkt og Statistisk sentralbyrå (SSB)