Dette vil påvirke Oslo Børs

Her er faktorene som spiller inn før åpning på Oslo Børs torsdag. Analysesjef Roger Berntsen spår åpningen.

Børs

Netfonds og analysesjef Roger Berntsen tror Oslo Børs åpner opp 0,2 prosent, eller innenfor intervallet [0, 0,3] prosent. «De amerikanske børsene, med S&P 500 i spissen, endte svakt ned onsdag. Microsoft og Facebook, to av gigantene på Wall Street, leverte for øvrig knallsterke resultater for 1. kvartal, dog dette var etter stengetid i USA. Når det er sagt, gitt at det ikke finnes sammenlignbare selskaper på Oslo Børs vil ikke dette hjelpe investorene her hjemme. Impulsene fra Asia er, i likhet med de fra USA, svakt negative», skriver Berntsen i morgenrapporten.«Selskaper i fokus i dag er Gjensidige, Norwegian og PGS, som alle har levert resultater for 1. kvartal torsdag morgen. Gjensidige, som er et stort og viktig selskap på Oslo Børs, slo markedets forventninger. Aksjen bør, slik vi ser det, åpne opp to-tre prosent på tallene», fortsetter Berntsen.Oslo BørsOnsdag falt hovedindeksen på Oslo Børs 0,22 prosent før den sluttet på 892,30 poeng. Det ble omsatt aksjer for 4,35 milliarder kroner.Nordic Semiconductor fikk et resultat etter skatt på minus 6,63 millioner dollar i 1. kvartal 2019, mot minus 0,02 million dollar i samme periode året før. Aksjen klatret 14,48 prosent.XXL fikk et resultat etter skatt på minus 19 millioner kroner, mot et negativt resultat på ni millioner kroner i samme periode året før. Ifølge TDN Finans var det ventet et resultat på minus 32 millioner kroner. Aksjen endte opp 0,56 prosent.Onsdag morgen ble det kjent at Questerre Energys emisjon på opptil 38,9 millioner aksjer ble overtegnet . Aksjen falt 10,94 prosent.Thin Film Electronics signerte en intensjonsavtale med Bericap . Aksjen falt 13,57 prosent til 0,312 kroner.Hele børskommentaren her OljeprisenBrent-oljen er torsdag morgen opp 0,13 prosent til 74,67 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 0,02 prosent til 65,88 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 74,58 dollar fatet ved børsslutt i Oslo onsdag.Tall fra det amerikanske energidepartementets statistikkfløy viser at de amerikanske råoljelagrene økte med 5,5 millioner fat i forrige uke. Ifølge TDN Direkt var det ventet en økning på 1,3 millioner fat.USAHandelen ble preget av utvalgte kvartalsrapporter, der det var blandet nytt onsdag.Tungvekterne Facebook og Microsoft hadde ikke vært i ilden enda børsene stengte, men det kom rett etter handelsslutt.Blant de som hadde vært ute i ilden tidligere var dagens skuffelse telekom- og nettselskapet AT&T, der nedgangen i antall abonnenter på direkteTV skuffet, og investorene sendte aksjen ned 4,11 prosent til 30,78 dollar per aksje. På den andre siden imponerte eBay og Domino's , og endte opp henholdsvis 5,04 og 5,17 prosent. Dow Jones endte i 26.598,07 etter en nedgang på 0,22 prosent. S&P 500 endte på 2.927,08 etter en nedgang på 0,22 prosent. Nasdaq endte på 7.784,41 etter en nedgang på 0,34 prosent.Hele USA-kommentaren her AsiaI Japan klatrer Nikkei 0,51 prosent, mens den bredere Topix-indeksen er opp 0,60 prosent.Den japanske sentralbanken besluttet i morges som ventet å holde styringsrenten uendret .I Kina faller derimot Shanghai Composite 0,71 prosent, og CSI er 300 er ned 0,71 prosent. Hang Seng i Hong Kong svekkes 0,07 prosent.Kospi i Sør-Korea er ned 0,34 prosent, mens Straits Times i Singapore faller 0,11 prosent.Børsen i Australia er stengt.Hele Asia-kommentaren herDette skjer i dagResultater

 • Europris: Kl. 07.00, presentasjon på Felix Konferansesenter kl. 08.30
 • Gjensidige Forsikring: Kl. 07.00, webcast kl. 09.00
 • Norwegian Air Shuttle: Kl. 07.00, presentasjon på Felix Konferansesenter kl. 08.30
 • Medistim: Presentasjon på Felix Konferansesenter kl. 08.00
 • Petroleum Geo-Services: Kl. 08.00, presentasjon i selskapets lokaler kl. 09.30
 • Vistin Pharma: Telefonkonferanse kl. 08.30
 • ContextVision
 • Møre Boligkreditt
 • Sparebanken Møre
Årsrapporter
 • InterOil Exploration and Production
 • Magseis Fairfield
 • Oceanteam
 • Okeanis Eco Tankers Corp.
 • Petrolia
 • Self Storage Group
 • Vistin Pharma
Resultater, utlandet
 • Amazon
 • Dtac
 • Ford
 • Freeport-Mcmoran
 • Gaslog Partners
 • Hess
 • National Oilwell Varco
 • Nokia
 • Southwest Airlines
 • Swedbank
 • Telia
 • Tieto
 • Topdanmark
 • 3M
Makro
 • Norge: Konjunkturbarometer, 1. kvartal, kl. 08.00
 • Sverige: Rentebeskjed, kl. 09.30
 • Norge: Utlånsundersøkelse 1. kvartal, kl. 10.00
 • USA: Ordre varige goder, mars, kl. 14.30
 • USA: Førstegangssøkende ledighetstrygd, kl. 14.30
Annet
 • SSB: Ukentlig lakseeksport, kl. 08.00
 • SSB: Norsk Mediebarometer 2018, kl. 08.00
 • SSB: Byggekostnadsindeks for veianlegg, 1. kvartal 2019, kl. 08.00
 • USA: DOE, ukentlige gasslagertall, kl. 16.30
Ordinær generalforsamling
 • American Shipping Company
 • Arendals Fossekompani
 • Crayon Group Holding
 • Goodtech
 • Hunter Group
 • MPC Container Ships
 • Multiconsult
 • Napatech
 • Nordic Nanovector
 • Ocean Yield
 • Orkla
 • Sbanken
 • Techstep
 • Wallenius Wilhelmsen
Kilder: Oslo Børs, TDN Direkt og Statisrisk sentralbyrå (SSB)

dette vil påvirke oslo børs
oslo børs
roger berntsen
oljeprisen
asia-børsene
wall street
Nyheter
Børs