Dette vil påvirke Oslo Børs

Her er faktorene som spiller inn før åpning på Oslo Børs onsdag.

Børs

Asia-børsene ser rødt fredag morgen.I Tokyo er Nikkei ned 0,3 prosent til 22.239,85, mens den bredere Topix-indeksen faller 0,3 prosent til 1.615,50. Tungvektere som Softbank Group og Fanuc tynger, det samme gjør ifølge CNBC Nintendo, etter at selskapet ifølge en analytiker har kommet med «ultrakonservativ guiding» for inneværende regnskapsår.I Kina faller large cap-indeksen CSI 300 0,15 prosent, mens Shanghai Composite er marginalt ned. I Hongkong stiger Hang Seng 0,3 prosent.Les hele Asia-kommentaren her. Tror børsen åpner flattNetfonds, med analysesjef Roger Berntsen i Spissen, tror Oslo Børs åpner flatt, eller innenfor intervallet [-0,2, 0,1].- Halvparten av S&P 500 selskapene har nå rapportert sine tall for 1. kvartal. De største vinnerne i går var Microsoft og Facebook, som knuste analytikernes forventninger. Industrigiganten 3M derimot, skuffet stort, noe som bidro til et kursfall på over 12 %. Gitt at selskapet har et betydelig globalt fotavtrykk er disse tallene verdt å merke seg. Her hjemme derimot, har resultatsesongen så vidt startet. Yara og Aker BP står for tur i dag, noe som vil kunne prege børsåpningen i dag. De generelle impulsene fra Asia er for øvrig blandede, mens oljeprisen er noe ned fra gårsdagens nivåer.OljeprisenFredag morgen omsettes Brent-oljen for 73,45 dollar fatet, ned 0,24 prosent, mens WTI-oljen faller 0,44 prosent til 64,92 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 74,84 dollar ved børsslutt torsdag.Wall StreetDet var blandet utvikling på Wall Street torsdag. Resultatsesongen er nå godt i gang, og svært mange av tungvekterne har levert bedre tall enn ventet.Ellers skuffet de viktige jobless claims-tallene, og viste at antall førstegangssøkende til ledighetstrygd i USA var 230.000 per 20. april, opp fra reviderte 193.000 uken før (opprinnelig rapportert: 192.000).Dow Jones falt 0,51 prosent til 26.461,95 poeng, mens Nasdaq steg 0,21 prosent til 8.118,68 poeng. S&P 500 endte ned 0,04 prosent til 2.926,17 poeng.Les hele USA-kommentaren her. Oslo BørsHovedindeksen på Oslo Børs endte på 885,65, etter en nedgang på 0,75 prosent. Aksjer og egenkapitalbevis ble omsatt for 4.077 millioner kroner.Resultatsesongen er i full gang, og Norwegian markerte seg med en oppgang på 7,7 prosent til 41,47 kroner på dagens fjerde høyeste volum etter at 1. kvartal ikke var fullt like ille som analytikerne hadde fryktet .PGS tapte mer penger  enn analytikerne hadde fryktet i sitt 1. kvartal, og åpnet ned. Etterhvert snudde aksjen, og endte opp 4,65 prosent til 20,94 kroner. Analytiker Aleksander Helgø i Arctic Securities har sendt ut en kjøpsanbefaling til kundene sine etter å ha sett på tallene, og øyner dobling .Les hele børskommentaren her. Dette skjer i dag:Resultater, NorgeAker BPAxactorEntraHøland og Setskog SparebankIteraProtector ForsikringScatec SolarSogn SparebankStrongPointBouvet, Itera, Olav Thon Eiendomsselskap, Saga Tankers, SalMar, SeaBird Exploration og Sparebanken Vest legger frem årsrapporter.Videre avholder Aker, Awilco LNG, Entra, Hofseth BioCare, Lyse, Salmones Camanchaca og StrongPoint ordinære generalforsamlinger.Resultater, utenlands AutolivChevronExxonMobilIntrumSkanskaInternasjonalt skal 193 selskaper i ilden. Oversikten her.Makro, Norge (SSB)Skogsveier, 2018Transport og lagring, strukturstatistikk, 2017, endelige tallFlyttinger, 2018Kostnadsindeks for lastebiltransport, 1. kvartal 2019Kommunestyre- og fylkestingsvalget, personer med stemmerett, 2019, foreløpige tallNæringslivstjenester, strukturstatistikk, 2017Regnskap for ikke-finansielle aksjeselskaper, 2017Tallene slippes som vanlig klokken 08:00.Makro, utenlandsJapan: Industriproduksjon, marsJapan: Arbeidsledighet, marsJapan: KPI, marsJapan: Detaljhandel, marsFrankrike (08:45): Forbrukertillit, aprilSverige (09:30): Detaljhandel, marsUSA (14:30): BNP, 1. kvartalUSA (16:00): Michigan konsumsentiment, aprilKilder: Oslo Børs, SSB, CNBC, TDN Direkt

dette vil påvirke oslo børs
Nyheter
Børs