Dette vil påvirke Oslo Børs

Her er faktorene som spiller inn før åpning på Oslo Børs mandag. Analysesjef Roger Berntsen spår åpningen.

Børs

Netfonds og analysesjef Roger Berntsen tror Oslo Børs åpner opp 0,3 prosent, eller innenfor intervallet [0,1, 0,4] prosent. «De tre største selskapene på Oslo Børs, Equinor, DNB og Telenor, skal levere sine tall for første kvartal denne uken. Først ut er Telenor tirsdag, mens Equinor og DNB slipper sine tall på fredag. Med andre ord, så ligger det an til å bli en spennende uke for norske investorer», skriver Berntsen i morgenrapporten.«De asiatiske børsene er stort sett opp mandag morgen, etter sterk utvikling i USA fredag kveld. Både S&P 500 og Nasdaq satte nye bestenoteringer, godt hjulpet av sterke kvartalstall fra de aller største selskapene. Når det er sagt, selv om kvartalstallene i USA samlet sett har overrasket positivt, har flere viktige selskaper skuffet, deriblant Intel, 3M og Caterpillar. Dette er selskaper der aktivitet sier noe om styrken i verdensøkonomien. Derfor kan disse være verdt å følge med på. Oljeprisen falt tilbake i forrige uke på forventninger om at OPEC skal øke produksjonen etter USAs oljesanksjoner overfor Iran. Brent-oljen handles i skrivende stund rundt 72 dollar per fat», fortsetter Berntsen.Oslo BørsHovedindeksen på Oslo Børs svingte rundt nullpunktet det meste av fredagen, og endte til slutt ned 0,24 prosent til 883,52. Nedgangen i uken etter påske ble dermed på 0,76 prosent. Omsetningen endte på 4,77 milliarder kroner.AkerBP smalt ned 6,2 prosent. Pareto har imidlertid ikke mistet troen på Røkkes pengemaskin .Europris fortsatte nedturen etter gårsdagens kvartalsrapport , og falt nye 6,1 prosent.XXL gikk på en stygg smell torsdag etter tallene onsdag , og fortsatte ned 9,6 prosent fredag. På to dager har aksjen falt 19 prosent. Hele børskommentaren her OljeprisenBrent-oljen er mandag morgen ned 0,60 prosent til 71,20 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 0,54 prosent til 62,96 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 72,06 dollar fatet ved børsslutt i Oslo fredag.Oljeprisene falt kraftig fredag , samtidig som CNBC ifølge TDN Direkt meldte at Trump sier at han har «ringt til Opec» og sagt at kartellet må få oljeprisene ned.- Bensin prisene kommer ned. Jeg ringte opp Opec, jeg sa dere må få dem ned. Dere må få dem nå, sa presidenten, ifølge nyhetsbyrået.USAPilene pekte oppover for de toneangivende amerikanske indeksene fredag kveld. Handelen ble blant annet preget av fremleggelse av tall for første kvartal og offentliggjøring av nøkkeltall.Foreløpige tall viste at bruttonasjonalproduktet i USA steg 3,2 prosent i første kvartal 2019 målt i årlig takt, mot en ventet vekst på 2,1 prosent, ifølge vår finanskalender. Dette var også første gang siden 2013 at BNP for første kvartal økte med tre prosent. Dow Jones steg 0,30 prosent til 26.542,11 poeng. S&P 500 endte på 2.939,88 poeng, etter en oppgang på 0,47 prosent. Nasdaq endte opp 0,34 prosent til 8.146,40 poeng.Hele USA-kommentaren her AsiaDet er blandet stemning på de asiatiske børsene mandag morgen.I kina faller Shanghai Composite 0,11 prosent, mens Hang Seng i Hong Kong er opp 0,73 prosent.Kospi i Sør-Korea klatrer 1,23 prosent, S&P/ASX 200-indeksen i Australia er ned 0,49 prosent, og og Straits Times i Singapore styrkes 0,94 prosent.Børsene i Japan er mandag stengt.Hele Asia-kommentaren herDette skjer i dagKvartalsresultater

 • Landkreditt Forsikring
 • SpareBank 1 Østfold Akershus
Årsrapporter
 • Eidesvik Offshore
 • Floatel International
 • Havila Shipping
 • Nordic Mining
 • Odfjell Drilling
 • Q-Free
 • Zalaris
Resultater, utenlandske
 • Alphabet
 • Diamond Offshore
 • McDermott
 • NCC
 • Spotify
 • Transocean
Makro
 • Sverige: Handelsbalanse, mars, kl. 09.30
 • EMU: Bedriftstillit, april, kl. 11.00
 • EMU: Komsumtillit, april, kl. 11.00
 • EMU: Økonomisk sentiment, april, kl. 11.00
 • USA: Personling inntekter- og forbruk, mars, kl. 14.30
Annet
 • SSB: Bruk av IKT i offentlig sektor, 2019, kl. 08.00
 • SSB: Strukturstatistikk for vannforsyning, avløps- og renovasjonsvirksomhet, 2017, endelige tall, kl. 08.00
 • SSB: Fagforeiningsmedlemmer og streiker, 2018, kl. 08.00
 • SSB: Skogavvirkning for salg, 1. kvartal 2019, foreløpige tall, kl. 08.00 
 • SSB: Renter i banker og kredittforetak, februar 2019, kl. 08.00
 • SSB: Foreldrebetaling i barnehagar, 2018, kl. 08.00
 • Polarcus: Ordinær generalforsamling
Kilder: Oslo Børs, TDN Direkt og Statistisk sentralbyrå (SSB)

dette vil påvirke oslo børs
oslo børs
roger berntsen
wall street
asia-børsene
oljeprisen
Nyheter
Børs