Dette vil påvirke Oslo Børs

Her er faktorene som spiller inn før åpning på Oslo Børs tirsdag. Analysesjef Roger Berntsen spår åpningen. 

Netfonds og analysesjef Roger Berntsen tror Oslo Børs åpner opp 0,2 prosent, eller innenfor intervallet [0, 0,3] prosent. «Politisk usikkerhet i Libya har bidratt til høyere oljepris den senere tid. Oljeprisen handles nå over 71 dollar per fat, noe som er godt nytt for Oslo Børs. Resten av verden derimot, med få unntak, er best tjent med en lav oljepris, da dette gir økt rom for vekst. Med andre ord er oljeprisens utvikling svært viktig for verdensøkonomien, da veksten kan kveles av en for høy pris», skriver Roger Berntsen i morgenrapporten.«De asiatiske børsene endte for øvrig svakt opp tirsdag, mens børsene i USA endte blandet. Investorene venter fremdeles på en avklaring rundt handelskrigen mellom USA og Kina. I tillegg må investorene nå forholde seg til Trumps nylige forslag om å heve importtollen på utvalgte varer fra EU. Dette er naturlig å anta at konfliktsnivået mellom blokkene vil øke som en følge av dette», fortetter Berntsen.Oslo BørsHovedindeksen endte mandag på 890,24 poeng, etter en oppgang på 0,62 prosent. Det ble omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 4.170 millioner kroner. REC Silicon endte mandag ned 6,06 prosent. Investeringsøkonom i Nordnet, Mads Johannesen, uttalte fredag at det er mye som tilsier at det kommer en avtale mellom USA og Kina.Pareto Securities oppgraderte sin anbefaling på Frontline fra hold til kjøp , og løftet kursmålet fra 56 til 80 kroner.Meglerhuset venter ifølge nyhetsbyrået at en etterspørselsdrevet «supersyklus» er forestående, og venter at tankratene vil returnere til 2015-nivåer senere i år.I tillegg ble kursmålet på Hunter Group kuttet fra 5,1 til 4,5 kroner, men meglerhuset opprettholder kjøpsanbefalingen.Frontline-aksjen steg 9,48 prosent, mens Hunter endte opp 5,58 prosent.Hele børskommentaren her OljeprisenBrent-oljen er tirsdag morgen opp 0,11 prosent til 71,18 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,20 prosent til 64,53 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 70,71 dollar fatet ved børsslutt i Oslo mandag.Oljeprisen nådde nye høyder mandag da da den klatret til over 71,30 dollar per fat.Mandag ettermiddag ble flyplassen i Tripoli angrepet fra luften, og så langt er over 50 personer drept i kampene i Libya, skriver TDN Direkt.- Selv om Libya fortsatt har en rapportert oljeproduksjon på 1,1 millioner fat per dag etter at Sharara-feltet kom tilbake i produksjon, gir den eskalerende spenningen i Tripoli ytterligere vekt til tanken om et enda strammere globalt tilbud på grunn av sanksjonsrelaterte bekymringer rundt Iran og Venezuela, sier sjef for trading og markedsstrategi Stephen Innes i SPI Asset Management, ifølge Platts.USADet var blandet på Wall Street mandag, etter at investorene la bak seg forrige ukes oppgang, og ser frem mot begynnelsen på resultatsesongen.- Aksjer fortsetter å være i en positiv trend, men blir nå strukket og nærmer seg områder hvor en kan møte motstand, sier Mark Newton i Newton Advisors til CNBC.Markedene venter fortsatt i spenning på en handelsavtale mellom USA og Kina. Torsdag forrige uke sa president Donald Trump at vi vil vite i løpet av de neste fire ukene om en handelsavtale mellom de to landene kan bli nådd.Dow Jones falt 0,32 prosent til 26.341,02 poeng. Nasdaq steg 0,19 prosent til 7.953,88 poeng. S&P 500 klatret 0,10 prosent til 2.895,77 poeng.Hele USA-kommentaren her AsiaDet er blandet stemning på Asia-børsene tirsdag.I Japan stiger Nikkei 225-indeksen 0,09 prosent, og den bredere Topix-indeksen er ned 0,26 prosent.Shanghai Composite rykker frem 0,14 prosent, mens S&P/ASX 200-indeksen i Australia opplever en nedgang på 0,14 prosent.Koreanske Kospi er opp 0,29 prosent, mens Hang Seng i Hong Kong stiger 0,31 prosent.Straits Times i Singapore styrkes 0,16 prosent.,Hele Asia-kommentaren herDette skjer i dagÅrsrapporter

  • PCI Biotech Holding
  • Polarcus 
  • Selvaag Bolig
  • Targowax
MakroAnnet
  • IMF (15:00), World Economic Outlook-prognoser
  • USA (22:30), API, ukentlige oljelagertall
  • Akastor, Ordinær generalforsamling
  • Pioneer Property Group, Ordinær generalforsamling
  • SpareBank 1 Østfold Akershus, Ordinær generalforsamling
Kilder: TDN Direkt, SSB og Oslo Børs