Dette vil påvirke Oslo Børs

Her er faktorene som spiller inn før åpning på Oslo Børs onsdag. Analysesjef Roger Berntsen spår åpningen.

Netfonds og analysesjef Roger Berntsen tror Oslo Børs åpner flatt i dag, eller innenfor intervallet [-0,2, 0,1] prosent. «IMF (det internasjonale pengefondet) har for andre gang i år nedjustert utsiktene for global vekst. Pengefondets økonomer ser nå for seg en vekst på 3,3 prosent i 2019, ned 0,2 prosent poeng fra forrige anslag. Nedjusteringen ga børsfall i Asia i natt, samt i resten av verden i går. Spenningene i internasjonal handel er ventet å øke kostnadene for konsumentene, noe som er negativt for den økonomiske veksten», skriver Berntsen i morgenrapporten.«Handelskrigen mellom USA og Kina har for øvrig pågått i over ett år, men ifølge Trump kan vi få en avklaring innen få uker. Om det skulle skje, vil dette være positivt for verdensøkonomien. Oljeprisen, som er en viktig premiss for Oslo Børs, er svakt ned fra gårsdagens nivåer», fortsetter Berntsen.Oslo BørsHovedindeksen endte tirsdag ned 1,0 prosent til 881,30 poeng. Det ble totalt omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 4,3 milliarder kroner. Blant tungvekterne falt Equinor 0,94 prosent, mens DNB falt 1,33 prosent.Telenor falt 0,75 prosent, etter at selskapet meldte at det hadde inngått avtaler om kjøp av 54 prosent av aksjene i den finske teleoperatøren DNA Plc  for 20,90 euro per aksje.Dolphin Drilling meldte at det har inngått en 94 dagers kontrakt med i3 Energy  for semiriggen «Borgland Dolphin» for et avgrensnings- og utviklingsboreprogram i den britiske delen av Nordsjøen. Aksjen klatret 12-13 prosent ved børsåpning, men endte dagen ned 4,93 prosent.Hele børskommentaren her OljeprisenBrent-oljen er onsdag morgen opp 0,11 prosent til 70,69 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,25 prosent til 64,14 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 70,60 dollar fatet ved børsslutt i Oslo tirsdag.USAMarkedene var tirsdag preget av nok en toll-disputt, i tillegg til at IMF reduserte sine vekstanslag for den globale økonomien. Donald Trump truet med ekstratoll på EU  ettersom de har subsidiert Airbus, det konkurrerende flyselskapet til Boeing. EU på sin side mener dette er unødvendig og usaklig, og er klare til å svare.  Dow Jones endte på 26.153,63 etter en nedgang på 0,71 prosent. Nasdaq endte på 7.909,28, ned 0,56 prosent. S&P 500 endte ned 0,61 prosent på 2.878,20.Hele USA-kommentaren her AsiaDet er svak utvikling på de asiatiske børsene onsdag morgen.I Japan faller Nikkei 0,67 prosent, mens den bredere Topix-indeksen er ned 0,76 prosent.Shanghai Composite i Kina svekkes 0,39 prosent, og CSI 300 er ned 0,36 prosent. Hang Seng i Hong Kong faller 0,42 prosent.Kospi i Sør-Korea klatrer derimot 0,23 prosent, S&P/ASX 200-indeksen i Australia er opp 0,08 prosent, og Straits Times i Singapore styrkes 0,06 prosent.Hele Asia-kommentaren herTekniske nivåer«Hovedindeksen beveger seg i en stigende sekundærtrend innen den lange stigende hovedtrenden. Hovedindeksen har støtte ved 867 og 875 og motstand ved 900. Brudd gjennom 900 er et kjøpssignal», heter det fra Christiania Securities.

Dette skjer i dagUtenlandske resultater
 • Dustin
 • Tryg
Årsrapporter
 • Avance Gas Holding
 • Cxense
 • Endúr
 • Glitre Energi
 • Kid
 • Norwegian Air Shuttle
 • Solon Eiendom
 • Tafjord Kraft
 • TGS-Nopec
 • Wilson
Makro
 • Norge: KPI, mars, kl. 08.00
 • Norge: PPI, mars, kl. 08.00
 • Frankrike: Industriproduksjon, februar, kl. 08.45
 • Storbritannia: Industriproduksjon, februar, kl. 09.30
 • Storbritannia: BNP, februar, kl. 09.30
 • EMU: Rentebeskjed, kl. 13.45
 • EMU: Pressekonferanse med Mario Draghi, kl. 14.30
 • USA: KPI, Inflasjon mars, kl. 14.30
 • USA: Rentereferat, kl. 20.00
Annet
 • Norge: SSB ukentlig lakseeksport, kl. 08.00
 • Norge: Vannmagasinstatistikk, kl. 13.00
 • USA: DOE, ukentlige oljelagertall, kl. 16.30
 • Aker Solutions: Ordinær generalforsamling
 • Asetek: Ordinær generalforsamling
 • Axactor: Ordinær generalforsamling
 • Storebrand: Ordinær generalforsamling
 • Opec: Månedsrapport
Kilder: Oslo Børs, TDN Direkt og Statistisk sentralbyrå (SSB)