Netfonds og analysesjef Roger Berntsen tror Oslo Børs åpner opp 0,2 prosent, eller innenfor intervallet [0,1, 0,3] prosent. De asiatiske børsene falt torsdag, til tross for positiv utvikling på de amerikanske børsene onsdag kveld.
«Forventninger om at rentetoppen i USA er nådd for denne gang, bidro til høyere aksjekurser på Wall Street, dog ikke i Asia. Når det er sagt, mange investorer venter nå på en ny runde med kvartalstall, da selskapenes tall for 1. kvartal er klare», skriver Berntsen i morgenrapporten.«Storbritannia har for øvrig fått ytterligere Brexit-utsettelse, denne gang frem til 31. oktober. Hvorvidt politikerne klarer å enes om den utmeldelsesavtalen som ligger på bordet innen den tid, gjenstår å se. Uansett, for hver dag som går øker sjansen for at britene ikke forlater EU, mener vi», fortsetter analysesjefen. De asiatiske børsene faller Se mer om utviklingen i Asia her.
Les hele USA-kommentaren her. Les hele børskommentaren her.Resultat:Årsrapport:Makro:Annet:
Asia torsdag morgen.I Japan faller Nikkei 0,01 prosent, mens den bredere Topix-indeksen er ned 0,09 prosent.Shanghai Composite i Kina svekkes 1,36 prosent, og CSI 300 er ned 1,98 prosent. Hang Seng i Hong Kong faller 0,92 prosent.Kospi i Sør-Korea er ned 0,04 prosent, S&P/ASX 200-indeksen i Australia faller 0,25 prosent, mens Straits Times i Singapore derimot stiger 0,22 prosent.OljeprisenBrent-oljen er torsdag morgen ned 0,46 prosent til 71,40 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 0,50 prosent til 64,29 dollar fatet.Til sammenligning var Brent-oljen opp 0,50 prosent til 70,96 dollar fatet ved stengetid på Oslo Børs onsdag.Tekniske nivåer«OSEBX beveger seg i en stigende sekundærtrend innen den lange stigende hovedtrenden. OSEBX har støtte ved 867 og 875 og motstand ved 900. Brudd gjennom 900 er et kjøpssignal», heter det fra Christiania Securities.USAPilene pekte oppover for de toneangivende indeksene på Wall Street onsdag. Dow Jones klatret 0,03 prosent, og S&P 500 og teknologitunge Nasdaq Composite steg henholdsvis 0,35 og 0,69 prosent.Mye av fokuset var på Minutes-rapporten fra forrige Fed-møte, som viste at den amerikanske sentralbanken har tillitt til styrken i økonomien.Under sentralbankmøtet 19. – 20. mars ble renten holdt uendret på 2,25-2,5 prosent, og det ble indikert at det ikke er stor sannsynlighet for flere hevinger i 2019. Gårsdagens rapport viste imidlertid at flere styremedlemmer holder døren åpen for å heve renten før årsskiftet hvis de økonomiske forholdene skulle bedres.Rapporten viste også med all tydelighet at Fed vil basere seg på data og dermed nøkkeltall fra økonomien i tiden fremover.- Bekymringen til Fed er at på inflasjonsfronten vil de muligens pause lenger, mens når det gjelder finansiell stabilitet vil de fortsatt ha muligheten for en renteøkning på bordet. Årsaken er at det potensielt kan kjøle ned finansmarkedet, sier sjeføkonom i Citigroup, Catherine Mann, til Bloomberg News.VIX, eller fryktindeksen, falt 6,86 prosent til 13,50 poeng, mens gullprisen klatret 0,30 prosent til 1312,20 dollar per unse.Oslo BørsHovedindeksen på Oslo Børs la på seg 0,41 prosent onsdag, før den sluttet på 884,94 poeng. Det ble omsatt aksjer for nesten 4,65 milliarder kroner. Store selskaper som Telenor og Hydro klatret henholdsvis 1,14 prosent og 1,25 prosent mens DNB falt 0,09 prosent.Equinor høynet med 0,69 prosent til 196,80 kroner.Dette skjer i dag:MonobankFuncomIdexNavamedicNRC GrouppoLightKina: KPI og PPI, marsNorge: Prisindeks for brukte boliger, 1. kvartal, kl. 08.00Tyskland: Endelig-KPI, mars, kl. 08.00Frankrike: Endelig-KPI, mars, kl. 08.45Sverige: Endelig-KPI, mars, kl. 09.30USA: PPI, mars, kl. 14.30USA: Førstegangssøkende ledighetstrygd, kl. 14.30NAV: Prognoser for arbeidsmarkedetSSB: Byggekostnadsindeks for boliger, mars 2019, kl. 08.00SSB: Fattigdomsproblemer, levekårsundersøkelsen, 2018, kl. 08.00SSB: Varehandel, strukturstatistikk, 2017, kl. 08.00IEA: Oljemarkedsrapport, kl. 10.00Aker BP: Ordinær generalforsamlingArcus: Ordinær generalforsamlingBorregaard: Ordinær generalforsamlingEvry: Ordinær generalforsamlingGC Rieber Shipping: rdinær generalforsamlingNorwegian Property: Ordinær generalforsamlingUSA: DOE, ukentlige gasslagertall, kl. 16.30Kilder: Oslo Børs, TDN Direkt og Statistisk sentralbyrå (SSB)