Ferje-og logistikkselskapet DFDS investerer 10 millioner danske kroner i oppstartselskapet Mash Energy ApS som produserer biodrivstoff fra landbruksavfall.Det opplyser selskapet i en børsmelding torsdag.Biodrivstoffet, som er CO2-nøytralt og kan brukes av skip, lages for tiden av biprodukter fra nøtteprosessering i Tanzania og India.
Målet er å utvikle et kommersielt levedyktig alternativ til fossile drivstoff.- Investeringen er et resultat av vår ambisjon om å ta ansvar for utviklingen av kommersielt bærekraftige biodrivstoff som er et reelt alternativ til fossile drivstoff og dermed reduserer karbonavtrykket til ferjene våre, sier sjef for samfunnsansvar i DFDS, Sofie Hebeltoft, i en kommentar.
- Vi er ekstremt glade over å få med DFDS, en stor ferjeoperatør, som en del av eiersirkelen som vil gi oss muligheter til å teste biodrivstoffet i motorer og verifisere at produktet vårt er av akkurat den kvaliteten og prisen som er nødvendig for at det skal lykkes i shippingindustrien, kommenterer konsernsjef Jakob Andersen i Mash Energy.Investeringen som tilsvarer 13 millioner norske kroner blir gjort i tre etapper. Når den siste er fullført, vil DFDS ha en eierandel på 24 prosent.Hun forteller at målet er å produsere et tilstrekkelig stort volum slik at biodrivstoffet er liv laga, samt å identifisere andre avfallskilder som kan benyttes til slik produksjon.