DNB-kunder utsatt for svindelforsøk

Svindlere forsøkte å tappe 26.000 DNB-kort for små kronebeløp. Ifølge banken har ingen lidd økonomiske tap.

- Vi kan bekrefte at en kortserie med til sammen 26.000 kort er blitt forsøkt svindlet, sier kommunikasjonsrådgiver Andreas Nyheim i DNB til E24.Det skal dreie seg om kortnummertesting hvor svindlerne har gjettet på mange forskjellige kort.Transaksjonene skal ha vært på noen få kroner per overføring. I tilfellene der transaksjonen har gått gjennom, har kundene fått tilbakeført summen.Etter at svindelen ble oppdaget, ble flere av kortene sperret og stengt for netthandel.- Vi opplever nå at vi har kontroll. Vi har skaffet oversikt over situasjonen og gjennomført nødvendige sikkerhetstiltak, sier Nyheim.Han advarer folk mot å svare på eposter hvor man blir bedt om å gi fra seg kortinformasjon, BankID eller fødselsnummer.- Ingen banker eller seriøse aktører vil spørre om dette i en epost, sier Nyheim til NRK.(©NTB)


Les også