DNB-kunder utsatt for svindelforsøk

Svindlere forsøkte å tappe 26.000 DNB-kort for små kronebeløp. Ifølge banken har ingen lidd økonomiske tap.

– Vi kan bekrefte at en kortserie med til sammen 26.000 kort er blitt forsøkt svindlet, sier kommunikasjonsrådgiver Andreas Nyheim i DNB til E24.Det skal dreie seg om kortnummertesting hvor svindlerne har gjettet på mange forskjellige kort.Transaksjonene skal ha vært på noen få kroner per overføring. I tilfellene der transaksjonen har gått gjennom, har kundene fått tilbakeført summen.Etter at svindelen ble oppdaget, ble flere av kortene sperret og stengt for netthandel.– Vi opplever nå at vi har kontroll. Vi har skaffet oversikt over situasjonen og gjennomført nødvendige sikkerhetstiltak, sier Nyheim.Han advarer folk mot å svare på eposter hvor man blir bedt om å gi fra seg kortinformasjon, BankID eller fødselsnummer.– Ingen banker eller seriøse aktører vil spørre om dette i en epost, sier Nyheim til NRK.(©NTB)


Les også