DNB Markets om Røkke-selskap

Før eventuelle justeringer har meglerhuset en hold-anbefaling på aksjen.

Børs

Dagens rapport fra Aker BP viser en omsetning på 836 millioner dollar, rundt én-to prosent lavere enn både DNB Markets' estimat og konsensus. Resultatet før skatt kom inn 249 milioner dollar, mot meglerhusets estimat på 237 millioner dollar og konsensus på 248 millioner dollar.«Høyere avsetninger til skatt og minoriteter gjør imidlertid at EPS på 0,03 dollar er lavere enn våre forventninger om 0,09 og konsensus på 0,06 dollar», skriver analytikerne i DNB Markets i en fersk oppdatering. Utbyttet på 0,52 dollar per aksje er på linje med estimatene og også på linje med forventningene om totalt 2,08 per aksje for 2019.Kursen stengte torsdag på 307,40 kroner per aksje, og før eventuelle justeringer har DNB Markets en hold-anbefaling på aksjen, med et kursmål på 330 kroner.Svekket bunnlinjenAker BP meldte om et resultat etter skatt på 10,4 millioner dollar i 1. kvartal 2019, mot 168,5 millioner dollar i samme periode i fjor.Ifølge TDN Direkt lå konsensus på 21 millioner dollar.Les også: Aker BP ikke helt i mål

aker bp
meglerhus
dnb markets
aksjetips
anbefaling
Nyheter
Børs