DNB oppretter nytt datterselskap

DNB oppretter et nytt datterselskap i Finland.

DNB oppretter ifølge en melding et nytt datterselskap i Finland sammen med bilimportøren Bassadone Automotive Nordic (BAN), skriver TDN Direkt.DNB eier 60 prosent av det nye selskapet, mens BAN har 40 prosent.BAN importerer 10 bilmerker, selger cirka 17.000 biler i året i Finland og har en markedsandel på omtrent 13 prosent. DNB Auto Finance er en av de større aktørene på bilfinansiering i Norge og Sverige, og har omtrent 500.000 biler finansiert i disse markedene.- Vi har sett en positiv utvikling av virksomheten i Norge og Sverige. Gjennom samarbeidet med BAN får vi nå en viktig base i Finland, et marked som vi ikke har hatt fokus på tidligere. Det vil vi endre på. Sammen med BAN vil vi vokse i Finland og tilby like gode finansielle og digitale løsninger som vi gjør i Norge og Sverige, sier Stefan Davidsson, leder for DNB Finans, i en kommentar.