DNBs verste fond har falt nesten 21 prosent

Miljøfondet DNB Eco Absolute Return retail skuffer.

Johan Stub

Forvalterne Jon Sigurdsen og Christian Rom har med fondet DNB Miljøinvest levert en årlig avkastning på over 17 prosent de siste tre årene, skriver DN.Ifølge avisen er fondet, som forvalter 2,6 milliarder kroner, opp over 21 prosent så langt i år og over 11 prosent det siste året.Men miljøfondet DNB Eco Absolute Return retail (ECO), med samme forvaltere og tilsynelatende samme profil, ligger imidlertid på bunnen av børsens fondsliste.Ifølge DN er fondet, med en forvaltningskapital på 134 millioner, ned 3,5 prosent hittil i år og nær minus 21 prosent det siste året.– I det siste har vi truffet litt dårlig. Det går egentlig på det. Det er noe vi jobber med og prøver å optimalisere hver dag. For meg ser forventet avkastning opp mot risiko ganske positiv ut, da mange shortselgere er strukket veldig langt i forventningene, sier Sigurdsen til DN.Han avviser at dette er innenfor normalen.– Nei, det er mer enn det pleier. Det har vært en veldig svak periode for fondet. Det er ikke normalt at det skal være så dårlig, sier han.