Domstol har avslått EAM Solars krav

Får ikke annullert kjøpet av 31 solparker.

Foto: EAM Solar

EAM Solar er ute med en oppdatering torsdag.Her opplyser selskapet at en voldgiftdomstol i Milano har vedtatt å avslå EAM Solars krav mot Aveleos SA. Kravet inkluderer blant annet annulleringen av kjøpet av 31 solparker i 2014, opplyser selskapet. Det opplyses om at domstolen ikke var enstemmig.Aksjen faller i åpningen hele 46,86 prosent til 22,00 kroner. Det opplyses samtidig om at domstolen gir EAM Solar retten til å bli kompensert for tap og garantier som oppstår i forbindelse med brudd knyttet til avtalen. Dette er innenfor de begrensningene som defineres av avtalen, og er ifølge avtalen på rundt 3,7 millioner euro. Ledelsen i selskapet vil diskutere beslutningen videre internt og oppdatere markedet på et senere tidspunkt.