Eksperter: PMI-tall vil sette stemningen

Eivind Yggeseth

Høydepunktet kommer trolig fredag.

Sjefstrateg Sigrid Wilter Slørstad i Nordea Wealth Management mener politikk vil holde seg på agendaen denne uke, med pågående forhandlinger mellom USA og Kina, samt mulige Brexit-avstemninger i parlamentet i Storbritannia.- Ellers er det mye viktige makrotall, og vi venter i spenning på flere signaler om retningen til global økonomi. På søndag kom offisielle PMI-er (ledende indikatorer) fra Kina, og mandag får vi tilsvarende indekser for industrien fra Sør-Korea, og endelige avlesninger for eurosonen, Japan, Frankrike og Tyskland. ISM for industrien fra USA vil utvilsomt bli viktig, også den kommer på mandag, sammen med amerikansk detaljhandel, skriver hun i en ukesrapport.- De ledende indikatorene fra industrien har vært svake i det siste, og vil trolig bidra til å sette stemningen for uken. Onsdagen kommer PMI-ene (innkjøpsjefsindekser) for tjenestesektoren, samt samlet PMI, for flere av de samme landene, føyer hun til.Høydepunkt fra USAArbeidsmarkedsrapporten fra USA - som ifølge Slørstad kanskje er høydepunktet - kommer på fredag.- Antall nye sysselsatte skuffet stort i februar, med kun 20.000, og nå ventes et hopp tilbake til en sterk avlesning på 170.000 nye sysselsatte i mars, avslutter hun.Konsensus peker ifølge Marketwatch mot 173.000 nye jobber utenfor jordbrukssektoren i mars.Ledigheten er ventet uendret på 3,8 prosent.Fokus på TysklandSeniorøkonom Kyrre Aamdal peker i morgenrapporten fra DNB Markets at det nå er mye oppmerksomhet også om endelige tyske PMI-er.- De svake foreløpige PMI-tallene for Tyskland førte til store markedsutslag, der blant annet tyske 10-års statsrenter igjen ble negative. Dersom den endelige indeksen for tysk industri-PMI skulle avvike fra de foreløpige, kan det igjen gi markedsutslag. For både svensk og norsk del blir det viktig å se om landene følger etter Tyskland med svakere tall, skriver han.