Element-sjefen slutter

Går av 1. august i det kriserammede selskapet.

FOTO: CF-Wesenberg@kolonihaven.no #cfwesenberg CF-Wesenberg
Børs

Administrerende direktør Cecilie Grue i kryptogruveselskapet Element har informert styret om at hun sier opp sin stilling med virkning fra 1. august 2019, opplyses det i en børsmelding.Styret vil umiddelbart starte prosessen med å finne hennes erstatter. Grue vil jobbe tett med styreleder Thomas Christsensen i en overgangsperiode.– Element har vært gjennom en ekstremt krevende periode på flere fronter med mange juridiske og finansielle utfordringer. Gjennom den pågående strategiprosessen beveger vi oss nå mot en ny fase med fokus på operasjonell gruvedrift, omstrukturering og vekst. Etter min mening er tiden inne for en mer operasjonell administrerende direktør som kan lede selskapet i den neste fasen. Jeg er fortsatt lidenskaplig opptatt av Element, mulighetene og våre prosjekter, og har derfor signalisert at jeg fortsatt ønsker å bidra til selskapet videre, sier Grue i meldingen.Selskapet har det siste året falt over 95 prosent på Oslo Børs.Element er et av selskapene som har signert avtale med britiske Alpha Blue Ocean om såkalte «dødsspirallån». En gjennomgang tidligere gjort av Finansavisen viser at selskapene som har fått lån fra Alpha Blue Ocean i gjennomsnitt har falt med 72 prosent, etter inngått låneavtale. I tillegg har Alpha Blue Ocean hatt shortposisjon i Element.

cecilie grue
element
Nyheter
Børs