Equinor investerer 50 milliarder

Equinor og partnerne med milliardinvestering i Aserbajdsjan.

Equinor og åtte partnere i et oljefelt i Kaspihavet skal investere 6 milliarder dollar i bygging av ytterligere en plattform.Beløpet tilsvarer drøyt 50 milliarder norske kroner.Investeringsbeslutningen kommer etter at myndighetene i Aserbajdsjan har godkjent å forlenge levetiden til feltet Azeri Chirag Gunashli (ACG) til 2049, opplyser Equinor fredag formiddag.Den nye plattformen, som heter ACE (Azeri-Central-East), vil bli integrert i dagens infrastruktur. Den utformes for å behandle inntil 100.000 fat olje per dag, og det ventes at den vil produsere inntil 300 millioner fat i løpet av levetiden.Equinor har en andel på 7,27 prosent i oljefeltet, og forventet produksjonsstart er i 2023.(©NTB)


Les også