Equinor planlegger boring i Mexicogulfen

Planlegger å bore Monument-prospektet i løpet av 2019. 

Equinor planlegger å bore Monument-prospektet i Mexicogulfen, som ligger i NW Walker Ridge-området, i fjerde kvartal 2019. Det bekrefter pressetalsmann Erik Haaland til TDN Direkt. Det er skipet «Pacific Khamsin» til Pacific Drilling som skal stå for boringen. Haaland påpeker at Mounument-prospektet ligger nært funn som Shenandoah, Coronado og Yucatan, som ligger i samme minibasseng, og som har lignende geologiske karakteristikk.- Monument er et interessant prospekt som har potensial for å skape ytterligere for Equinor i USA, sier Haaland til TDN Direkt.Pacific Drilling sendte tirsdag ut en flåteoppdatering, hvor det ble kjent at skipet hadde en kontrakt med Equinor for én fast brønn, i tillegg til tre opsjonsbrønner.Oppstart er i november 2019, og ventet ferdig i januar 2020.