Fire aksjetips fra Nordea Markets

Analytikerne i Nordea Markets ser attraktiv risiko mot potensiell avkastning.

Eivind Yggeseth

Nordea Markets øker sitt globale tilbudsvekstestimat for oppdrettslaks med én prosentpoeng til 6,6 prosent for 2019, skriver TDN Direkt.Hovedårsaken til økningen er høyere slaktevolumer i Chile. Som følge av dette nedjusteres estimerte laksepriser for 2019 med én krone, til 61 kroner per kilo.Toppvalgene i sektoren er Lerøy Seafood og Bakkafrost.Kursmålet på Lerøy Seafood nedjusteres til 82 kroner per aksje, fra tidligere 85 kroner. Kjøpsanbefaling gjentas.Meglerhuset kutter ifølge nyhetsbyrået estimatet for ebit i 2019 med to prosent, grunnet en lavere forventet prisoppnåelse på laks generelt. De ser fortsatt aksjen som attraktiv med en pris/inntjening under 10 ganger.Ser attraktiv risikoKursmålet på Bakkafrost oppjusteres til 500 kroner per aksje, fra tidligere 480 kroner. Kjøpsanbefaling gjentas.Nordea Markets ser ifølge TDN Direkt en attraktiv risiko mot potensiell avkastning i Bakkafrost, etter kursfallet den siste tiden, og mener en høyere kontraktandel og en gjenåpning av det russiske markedet er positivt for selskapet.Samtidig nedjusteres Austevoll Seafood til 130 kroner per aksje, fra tidligere 140 kroner. Her gjentas også kjøpsanbefalingen.For Austevoll poengteres det at alle segmenter hadde lavere marginer i 4. kvartal, men at marginene innen hvitfisk og pelagisk bør stabiliseres.- Vil klare måletGrieg Seafood nedjusteres til 135 kroner per aksje, fra tidligere 145 kroner. Også her gjentas kjøpsanbefalingen.Også Grieg Seafood blir nedjustert som følge av en lavere forventet laksepris, men meglerhuset mener selskapet sannsynligvis vil klare sitt mål om et slaktevolum på 100.000 tonn i 2020, som tilsvarer en vekst på 34 prosent målt mot 2018.Salmones Camanchaca oppgraderes til en kjøpsanbefaling fra en hold-anbefaling, med et kursmål på 92 kroner per aksje.