Ford knuste forventningene - aksjen rykker 10 prosent

Den amerikanske bilprodusenten la frem tall for første kvartal som var milevis over det analytikerne hadde forventet. 

Børs

I første kvartal leverte Ford et justert resultat per aksje på 0,44 dollar mot 0,27 dollar som analytikerne hadde ventet på forhånd. Det var spesielt sterk etterspørsel etter de mer lønnsomme Pickup-modellene og Ford Credit, avdelingen for finansiering av bil, som dro de overraskende positive tallene.Omsetningen fra kjøretøysegmentet endte på 37,24 milliarder dollar, og toppet dermed forventningene på 37,08 milliarder dollar. EBIT-marginen i kvartalet endte på 6,1 prosent totalt sett, og 8,7 prosent for Nord-Amerika isolert sett.Restrukturerer internasjonaltBilprodusenten restrukturerer foreløpig virksomheten sin utenfor Nord-Amerika, som i de siste årene har vært et anker for inntjeningen til selskapet. I første kvartal tapte selskapet 196 millioner dollar utenfor Nord-Amerika, noe som var en forbedring på 632 millioner dollar fra tapet året før, ifølge CNBC.Restruktureringsplanen til 11 milliarder dollar har som mål å kutte kostnadene med 14 milliarder dollar over de neste fem årene.Et ledd i denne restruktureringen innebærer blant annet nedleggelse av europeiske fabrikker hvor antall ansatte vil reduseres kraftig. I Tyskland vil arbeidsstokken reduseres med minst 5.000 jobber alene, i tillegg trekker selskapet seg ut av produksjon av personbiler i Russland. Foruten justeringene knyttet til kostnadene fra restruktureringen endte resultat per aksje på 0,29 dollar i kvartalet, ned fra 0,43 dollar i samme kvartal året før. Aksjen gjør et hoppFord handler opp 10,11 prosent til 10,35 dollar per aksje, og er med det opp 35 prosent hittil i år.

ford
Nyheter
Børs