Forsiktige investorer i Asia

Venter på handelssamtaler.

Eugene Hoshiko

Børsene i Asia- og Stillehavsregionen utvikler seg blandet fredag.I Tokyo stiger Nikkei 0,3 prosent til 21.792,28, mens den bredere Topix-indeksen er opp 0,3 prosent til 1.624,54.Investorene trår forsiktigInvestorene trår forsiktig i påvente av ny utvikling i handelssamtalene mellom USA og Kina.Fanuc og Hitachi Construction Machinery - som begge er avhengige av kinesisk etterspørsel - stiger begge rundt prosenten.Tall fra japanske myndigheter viser ifølge Reuters fredag at privat forbruk steg 1,7 prosent på årsbasis i februar.Konsensus pekte ifølge vår makrokalender mot 2,1 prosent oppgang.Samsung sjokkerer igjenI Sør-Korea stiger Kospi-indeksen 0,2 prosent. Samsung Electronics spår 60 prosent fall i driftsresultatet i 1. kvartal.Guidingen er under analytikernes estimater, selv om Samsung i forrige uke kom med et resultatvarsel forårsaket av treg etterspørsel etter minnechips og høyere skjermkapasitet hos kinesiske konkurrenter. I Australia faller Sydney-børsen 0,8 prosent på bred basis.Børsene i Kina og Hongkong er fredag stengt grunnet helligdag.Ber om tidlig konklusjonKinas president Xi Jinping ber om en tidlig konklusjon rundt forhandlingene om ordlyden i handelsavtalen mellom Kina og USA. Uttalelsen kommer samme dag som USAs president Donald Trump har vært i handelssamtaler med Kinas visepresident Liu He.– Vi har et stykke å gå, men ikke veldig langt, sa Trump ifølge det kinesiske nyhetsbyrået Xinhua, og la til at han forventer at noe «viktig og storartet» for begge landene kan bli lagt fram i løpet av noen uker.Følg Asia-børsene her.


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker