Gjensidige overgikk analytikernes forventninger

Gjensidige Forsikring satt igjen med mer på bunnlinjen enn det som på forhånd var spådd.

Gjensidige Forsikring - Foto: Scanpix
Børs

Gjensidige Forsikring melder om et resultat etter skatt på 2.785,7 millioner kroner i 1. kvartal 2019, mot 534,4 millioner kroner i samme periode året før.Ifølge TDN Direkt var det ventet et resultat på 2.624 millioner kroner.Resultat per aksje ble 5,57 kroner, mot 1,07 kroner ved samme korsvei i fjor. Her var det ventet et resultat på 5,25 kroner per aksje.Resultatet før skatt ble 3.030,7 millioner kroner, sammenlignet med 605,0 millioner kroner året før. Snittforventningene til analytikerne tilsa et resultat før skatt på 2.860 millioner kroner.Premieinntektene fra skadeforsikring beløp seg til 5.936,7 millioner kroner, sammenlignet med 5.866,3 millioner kroner i 1. kvartal 2018. Her hadde analytikerne på forhånd ventet 6.005 millioner kroner.Sum driftsinntekter endte på 6.651.5 millioner kroner, mot 6.469,1 millioner kroner i samme periode året før.- Vi er fornøyd med å ha levert et solid resultat i første kvartal. Vi nådde en viktig milepæl i kvartalet da vi fullførte salget av Gjensidige Bank. Dette styrker vår finansielle fleksibilitet, og legger grunnlag for økt fokus på vår kjernevirksomhet, sier konsernsjef Helge Leiro Baastad i en kommentar.- I tiden fremover vil vi fortsatt anstrenge oss for å nå våre operasjonelle mål, ved å fokusere på gode digitale kundeopplevelser for å sikre og utvikle den høye kundetilfredsheten som utgjør kjernen i vår virksomhet, påpeker Gjensidige-sjefen.Her er rapporten og presentasjonen.

gjensidige forsikring
Nyheter
Børs