Goldman Sachs: - Da snur oljeprisen ned

DNB Markets mener oljeprisfallet er historie. Goldman Sachs mener oljeprisen fra og med sommeren skal vende ned.

Oljeprisen kan komme til å stige ytterligere fra dagens nivåer, de høyeste på fem måneder, men fra og med sommeren bør prisene vende ned på nytt, skriver DI . Det svenske nettstedet viser til Bloomberg, som siterer en fersk analyse fra Goldman Sachs.At prognosene for gjennomsnittsprisen for 2. kvartal jekkes opp til 72,5 dollar per fat, fra tidligere 65 dollar per fat for Brent-oljen, henger sammen med et større utbudsunderskudd enn det investeringsbanken hadde regnet med. Forklaringen ligger i Opecs produksjonsbegrensninger, en økende global økonomisk aktivitet, tøffere amerikanske sanksjoner mot Iran og Venezuela, samt en hittil beskjeden økning av amerikansk produksjon av skiferolje.Frem mot sommeren mener Goldman Sachs at leveransene fra både skiferoljefelt og Opec-landene skal øke, noe som antas å sette et trykk nedover på prisene. For 3. kvartal regner banken med en snittpris på 65,5 dollar og for 4. kvartal på 62 dollar, opp 2,5 og 2 dollar sammenlignet med tidligere prognoser.Les også: - Oljeprisen kommer ikke opp i 80 dollar Nådde nye høyderBrent-oljen er i skrivende stund opp 0,01 prosent til 71,11 dollar fatet, mens WTI-oljen er opp 0,14 til 64,49 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 70,71 dollar fatet ved børsslutt i Oslo mandag.Oljeprisen nådde nye høyder mandag da da den klatret til over 71,30 dollar per fat.Oljeprisfallet over«Oljeprisfallet er historie, og sterk vekst i oljeinvesteringene er igjen med å løfte veksten her hjemme», het det fra valutastrateg Magne Østnor i DNB Markets’ morgenrapport.Han peker i rapporten på at den svake kronen har bidratt til at industrien vinner kontrakter, og investeringene i sektoren tar seg opp.«Forbruket har blitt tynget av de høye strømprisene, men høyere reallønnsvekst i år vil støtte opp under forbruket fremover», skriver Østnor, som er dagens gjest på Hegnar TV.. Ledighet fortsetter å falle og vil i år være nær det DNB Markets anser for å være et normalt nivå.Les også: - Oljeprisfallet er historie