Gullkantet riggkontrakt termineres

Seadrill Partners får tilbakelevert rigg tre måneder tidligere enn planlagt.

Seadrill Partners melder torsdag at selskapet har mottatt melding om tidlig terminering av kontrakten for den halvt nedsenkbare boreriggen "West Capricorn".Kontrakten med BP ble inngått i 2017 og løp opprinnelig til slutten av juli i år. Nå er det imidlertid ventet at den at kontrakten vil bli avsluttet i slutten av april når rigge har fullført brønnen den nå arbeider med, og er demobilisert. Det er om lag tre måneder tidligere enn planlagt.Seadrill Partners vil motta en utbetaling som følge av den tidligere termineringen, og ordrereserven er ventet å falle med 18 millioner dollar.- Vi fortsetter å aktivt markedsføre riggen for muligheter på dypt og mellomdypt vann, skriver selskapet.I henhold til kontrakten innkasserte Seadrill-selskapet en dagrate det bare går an å drømme om nå; 543.000 dollar.Bassøe Offshore verdsetter den 2011-bygde riggen til mellom 146 og 161 millioner dollar.


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker