Har kommet til enighet med långivere - kjøper skip

Skal refinansiere og kjøpe 13 skip

Offshorerederiet Nordic American Offshore (NAO) som inntil nylig var kontrollert av den Sandefjord-baserte skipsrederen Herbjørn Hansson, har omsider kommet til enighet med sine långivere, opplyses det i en melding.Det skjer etter at offshorerederiet i en lengre periode har vært i brudd med lånebetingelsene i en kredittfasilitet på 150 millioner dollar. Selskapet har flere ganger fått forlenget fritak fra lånebetingelsene.I meldingen opplyses det at NAO har inngått en avtale med långiverne, som med visse vilkår, innebærer fritak fra lånebetingelsene frem til 31. januar 2020.Videre har långiverne forpliktet seg til å gi en ny kredittfasilitet på 132,9 millioner dollar for å refinansiere kredittfasiliteten på 150 millioner dollar. Utestående balanse på kredittfasiliteten er i dag 132,9 millioner dollar.Kjøper skipSom en del av avtalen vil NAO også kjøpe 13 skip fra Scorpio Offshore, til en pris på om lag 22,6 millioner dollar, med betaling i aksjer.- I dag markerer en ny begynnelse for Nordic American Offshore. Med forpliktelse fra både långivere og største aksjonærer, gjør vi betydelige handlinger for å redusere gjeld, og for å synliggjøre vår likviditet og gjeldsprofil, sier NAO-sjef Emanuele A. Lauro.Lauro sier videre at rederiet nå får sårt trengt finansiell og operasjonell fleksibilitet i en tid hvor offshore-markedet viser tegn til bedring.- I mai vil vi ha hele flåten på 10 plattform forsyningsskip (PSV) i drift til rater som er betydelig høyere enn for et år siden, sier han.