Har startet produksjonen fra ny brønn

Genel Energy ligger ikke på latsiden. Ikke før de har startet å produsere fra én brønn, er de i gang med boringen av en ny.

Foto: Genel Enerji

Det London-noterte oljeselskapet opplyser i en oppdatering torsdag at det har startet opp produksjonen fra nok en brønn på Taq Taq-feltet i den kurdiske delen av Irak.Innledningsvis er produksjonsraten på 2.000 fat olje pr. dag, men dette er ventet å øke.Med produksjonen fra den nye brønnen er bruttoproduksjonen fra Taq Taq-feltet nå på om lag 15.500 fat pr. dag. Genels totale nettoproduksjon er oppe i rundt 39.000 fat daglig. - Brønnen er nok et bevis på det gjenværende potensialet på flankene av Taq Taq-feltet, skriver selskapet i oppdateringen.Derfor er det ingen grunn til å hvile på laurbærene.Riggen er allerede blitt flyttet til en ny brønn - TT33 - der boringen ble startet opp 25. mars. Varigheten er ventet til rundt 90 dager.  Vil bli ubyttemaskinGenel Energy ble nylig klarert til å utbetale sitt første utbytte.Planen var opprinnelig å starte utbyttebetalinger i 2020, men dette ble fremskyndet til 2019 som følge av en sterk fri kontantstrøm.Styret foreslår, med utgangspunkt i regnskapsåret 2018 som genererte en fri kontantstrøm på 164 millioner dollar, et endelig utbytte på 10 cent pr. aksje, eller totalt 27,9 millioner dollar.Målet er årlige utbytter på minimum 40 millioner dollar. - Genel har høyt kontantgenererende eiendeler og betydelige vekstmulighter i porteføljen. Selv etter boring av 20 brønner i 2019, og progresjon på de spennende mulighetene på Sarta og Qara Dagh, venter vi å generere over 100 millioner dollar i fri kontantstrøm, sa konsernsjef Bill Higgs i en kommentar mandag. - Vi vil fortsette å fokusere på å levere på vår strategi mens vi starter distribueringen av et betydelig og bærekraftig utbytte, og sikter på å tilby investorene en attraktiv miks av vekst og avkastning, sa han.Ved utløpet av februar hadde selskapet en netto kontantposisjon på 81 millioner dollar.