Har trolig tatt kraftig lønnskutt i ny jobb som toppsjef

Har gjort kule på opsjoner

Tidligere advokat og partner i advokatfirmaet BAHR Stig L. Bech tok over rollen som administrerende direktør i Solon Eiendom 1. januar i år. Han forlot da rollen som en av landets mest profilerte advokater, og en lønn som i en årrekke har ligget i størrelsesorden 10-20 millioner kroner årlig.Han lider neppe noen økonomisk nød som ny toppsjef i Solon, men han har trolig måtte ta et saftig lønnskutt.Den ferske årsrapporten til Solon viser at avgåtte administrerende direktør Andreas Martinussen i 2018 fikk totale ytelser på knappe 4,7 millioner kroner.At Bech har klart å forhandle seg til en høyere lønn enn Martinussen er ikke utenkelig, men den er neppe på samme nivå som advokatlønna.På spørsmål fra Hegnar.no sier Bech at han ikke har noen kommentar til sin lønnspakke i Solon, men da nyheten om ansettelsen kom i høst sa han følgende til DN:- Jeg er fornøyd med de økonomiske vilkårene. Det er også vanskelig å sammenligne direkte med rettighetene i BAHR. Helt ærlig, så har jeg ikke gjort noe forsøk på å gjøre noen skikkelig analyse, sa Bech til avisen.Har gjort kule på opsjonerTil tross for at Bech antagelig har måtte ta til takke med en lavere lønn, har han allikevel så langt tjent grovt på den nye jobben.Som en del av ansettelsen i Solon fikk Bech tildelt to millioner gratis opsjoner i selskapet med en innløsningskurs på 30 kroner. Da nyheten om ansettelsen kom i starten av november, sto Solon-aksjen i rundt 28 kroner. Kort tid etterpå gikk aksjen rett i været, og i skrivende stund står den i 35,90 kroner.Det vil si at Bech allerede har tjent 11,8 millioner kroner på opsjonene.Opsjonene er delt i tre transjer der 600.000 av dem kommer til innløsning to år etter tiltredelsestidspunktet, og resten etter fire og fem år.