Scanship Holding har gått som en kule på Oslo Børs i 2019, og er faktisk det selskapet som kan vise til den beste avkastningen hittil i år.I skrivende stund omsettes aksjen for 13,60 kroner, uforandret fra gårsdagens sluttkurs. Tidligere i dag var aksjen oppe i 14,25 kroner.
Det betyr at aksjen har klatret 52,81 prosent den siste uken, den er opp 127,42 prosent på en måned mens den har lagt på seg imponerende 196,30 prosent hittil i år.- Vi ser at ekstra ESG-vennlige selskaper, selskap som aktivt gjør gode ting for miljøet, går ekstremt sterkt om dagen, sier Hermanrud til Hegnar.no. Her kan du se innslaget med Peter Hermanrud på HegnarTV.
Da sjefstrateg Peter Hermanrud i SpareBank 1 Markets var gjest i økonominyhetene på HegnarTV for to uker siden, var Scanship Holding én av kandidatene han trakk frem da han snakket om «snille» og grønne aksjer som har knust børsen de siste årene. Stadig flere får øynene opp for ESG-selskaper (Environmental, Social and Governance), altså aktører som velger å ta miljømessig, sosialt og forretningsetisk ansvar.Han minner om at meglerhusets «Virtue index», bestående av Tomra, Scanship, Scatec Solar og NEL, er opp mer enn 10 prosent siden han snakket om den på HegnarTV.- Kun NEL er flat, dette fordi et annet selskap har fått kansellert en slags intensjonsavtale med Nikola, avslutter Hermanrud.Den dagen Hermanrud var i studio sluttet Scanship ned 12 øre til 6,2 kroner, men siden det har aksjen i skrivende stund steget 119 prosent.