hitecvision

HitecVision-selskap selges til Sveits for milliardbeløp

Infrastrukturselskapet CapeOmega er solgt til Sveits-baserte Partners Group i en transaksjon som verdsetter selskapet til vel 11,5 milliarder kroner.

CapeOmega ble dannet i 2015 og har, med det Stavanger-baserte oppkjøpsfondet HitecVision som eier, skaffet seg betydelige eierandeler i særdeles viktig infrastruktur på norsk sokkel.Selskapet eier blant annet drøyt 16 prosent av gasstransportsystemet Gassled, vel 13 prosent av prosessfasiliteten Nyhamna i Møre og Romsdal og en tredjedel av gasstransportsystemet Polarled. I tillegg har selskapet andeler i tre olje- og gassfelt; Brynhild, Enoch og Oselvar.Transaksjonen verdsetter selskapet til rundt 1,2 milliarder euro, tilsvarende 11,5 milliarder kroner, Kjøperen er forvaltningsselskapet Partners Group som har hovedkvarter i Sveits og forvalter eiendeler verdt svimlende 83 milliarder dollar. Det tilsvarer mer enn 700 milliarder kroner. Forvaltningsselskapet skriver i en pressemelding at det vil jobbe tett med CapeOmegas ledelse, med Gisle Eriksen i spissen, for å realisere selskapets vekstpotensial innen infrastruktur.Esther Peiner, leder for Private Infrastructure i Europa, er svært fornøyd med avtalen.- Naturgass er i økende grad brukt som en komplementær drivstoffkilde til fornybar energi i sammenheng med nedstengningen av kull- og atomkraftverk på tvers av Europa, og norsk sokkel ligger an til å dra nytte av denne etterspørselsmedvinden, sier hun. CapeOmega satt i 2017 igjen med et resultat før skatt på 554 millioner kroner av inntekter på drøyt to milliarder kroner.2016 bød på et overskudd før skatt på drøyt 600 millioner kroner, mens det i 2015 passerte milliarden.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også