- Holder en knapp på at rallyet har mer å gå på

Kjetil Olsen og Nick Pausgaard Fisker om viktige hendelser.

Amerikanske børser endte gårsdagen nær uendret i påvente av resultatsesongen som begynner denne uken. Oljeprisen fortsatte opp og passerte i går 71 dollar per fat, noe som har trukket kronen sterkere og EURNOK ned i 9,62.«Vi holder en knapp på at det pågående rallyet i NOK har litt mer å gå på, selv om potensialet trolig er begrenset til 9,55-området i første omgang», skriver Kjetil Olsen og Nick Pausgaard Fisker i Nordea Markets morgenrapport.«Trenden er god»På morgenkvisten får vi norske BNP-tall for februar. Konsensus er en vekst på 0,1 prosent over måneden, etter 0,3 prosent i januar grunnet lavere elektrisitetsproduksjon i februar.«Vi tillegger ikke de månedlige tallene så mye betydning da de kan svinge en del fra måned til måned. Den generelle trenden er god», skriver Nordea-økonomene.Vi får også den amerikanske NFIB undersøkelsen blant mindre bedrifter for mars i dag. Indikatoren har falt noe siden i høst, men er fortsatt på historiske høye nivåer. Konsensus er et uendret nivå rundt 102.Det er toppmøte i Brussel mellom EU og Kina i dag. Blant temaene for møtet er bilaterale handels- og investeringsrelasjoner mellom partene.Fortsatt litt uklarTheresa May møter i dag Angela Merkel og Emmanuel Macron for å fremvise en klar plan innen hun i morgen reiser til Brussel for å anmode om en forlengelse av Brexit-datoen.«Forhandlingene mellom Theresa May og Jeremy Corbyn har ikke vært videre suksessfulle så langt, så planen til May synes fortsatt litt uklar. Dermed tyder det på at valget EU står overfor blir mellom en lang forlengelse eller Hard Brexit på fredag», heter det fra Olsen og Pausgaard Fisker.Pundet har handlet marginalt sterkere i det siste, så det ser ifølge Nordea-økonomene ut til at markedet venter at en utsettelse kommer på plass.