Hypermoderne offshoreskip leter etter savnet jagerfly

«Van Gogh» har fått et utradisjonelt oppdrag utenfor kysten av Japan. 

Børs

Den amerikanske marinen har hyrt inn dykke- og konstruksjonsskipet «Van Gogh» for å assistere den Japansk-ledede letingen etter et jagerfly av typen F-35A som er savnet utenfor kysten av Japan.Det fremgår av en pressmelding.Flyet tilhørende Japan Air Self Defence Force ble meldt savnet 9. april.«Van Gogh» eies av Singapore-baserte Ultra Deep Solutions og er nå utstyrt med fjernstyrte miniubåter (ROV) tilhørende den amerikanske marinen i forbindelse med søket.Etter levering fra verftet i Kina i fjor gikk det nær 112 meter lange fartøyet, designet av norske Marin Teknikk, inn på en femårig kontrakt.

ultra deepwater solutions
offshoreskip
usa
F35
jagerfly
singapore
japan
flystyrt
Nyheter
Shipping
Børs