- Ikke overrasket om lakseprisen når svært høye nivåer i denne perioden

Sparebank 1 Markets forventer at lakseprisen skal klatre opp mot 70 kroner.

Spotprisene synes å være stabile eller litt ned denne uken. Analytiker Tore Tønseth i Sparebank 1 Markets ser laksepriser i sjiktet 65-67 kroner.«Spotprisene stiger vanligvis mot påske, men et marginalt prisfall to-tre uker før påske har historisk sett vært svært vanlig», heter det fra Tønseth i en oppdatering sendt ut søndag.Meglerhuset forventer at prisene skal klatre opp mot 70 kroner de neste to-tre ukene, før spotprisen faller og flater ut i det nedre/midtre sjiktet av 60-tallet inn i mai-måned.«Våren er typisk en periode med mange fridager i Norge, og kombinert med begrenset biomasse i generasjon høst 2017 og vår 2018, er vi ikke overrasket om lakseprisen når svært høye nivåer i denne perioden», skriver Tønseth.Han forventer ikke å se prispress fra Norge før september-oktober, da den store 2018 høstgenerasjonen «kicks in».Tønseth har ikke gjort noen endringer i anbefalingene denne uken. Kun mindre endringer i estimatene for Bakkafrost, Salmar og Lerøy Seafood Group etter oppdateringer.Sparebank 1 Markets anbefaler «kjøp» av Lerøy, Grieg Seafood, Norway Royal Salmon, The Scottsh Salmon Company. Meglerhuset opererer med en nøytralanbefaling på Mowi og Salmar, og anbefaler salg av Bakkafrost.


Les også