Infront kjøper VWD for 1,25 milliarder

Infront har inngått en avtale om å kjøpe 100 prosent av aksjene i VWD Group GmbH (VWD) og blir dermed den tredje største leverandøren av finansiell markedsinformasjon til profesjonelle brukere i Europa. Selger av VWD er et fond forvaltet av The Carlyle Group, opplyser Infront i en melding torsdag.Kjøpesummen er ifølge meldingen 130 millioner euro, tilsvarende om lag 1,25 milliarder kroner, basert på selskapsverdi (EV), og finansieres ved en rettet emisjon på rundt 240 millioner kroner og et obligasjonslån på 105 millioner euro, der begge er garanterte.- Da vi gikk på børs i 2017, så var det med en strategisk ambisjon om å bli nummer tre i Europa i vårt marked innen fem år. Nå, kun 18 måneder senere er vi der med oppkjøpet av VWD og overtagelsen av Market Connect i Italia som ble annonsert ved nyttår, sier Kristian Nesbak, konsernsjef og co-grunnlegger av Infront i en kommentar til TDN Direkt.