Inntjeningen mer enn halvert i ABG Sundal Collier

Knut Brundtland takker av med svake tall.

Børs

ABG Sundal Collier melder om et resultat etter skatt på 24,5 millioner kroner i 1. kvartal 2019, mot 53,8 millioner kroner i samme periode i fjor.Utvannet resultat per aksje gikk fra 0,11 til 0,05 kroner per aksje.Resultatet før skatt kom inn på 31,9 millioner kroner, og falt dermed fra 72,6 millioner kroner i 1. kvartal 2018.Driftsresultatet etter variable personalkostnader landet på 32,9 millioner kroner, sammenlignet med 72,3 millioner kroner i fjor.Variable personalkostnader gikk fra 72,7 til 29,0 millioner kroner.Totale inntekter endte på 232,0 millioner kroner, og falt dermed fra 305,3 millioner kroner i 1. kvartal 2018.Brundtland takker avMeglerhuset forklarer den negative utviklingen med lav aktivitet i de nordiske primærmarkedene, til tross for at børsene hentet seg inn.Kun én mindre børsintroduksjon (IPO) ble gjort i løpet av kvartalet, mens det var noen flere emisjoner blant noterte og unoterte selskaper.- Dette blir min siste rapport som toppsjef før jeg overlater posisjonen til Jonas Ström. Selv om jeg helst skulle ha meldt om økte inntekter og lønnsomhet sammenlignet med i fjor, er jeg fortsatt stolt over hva vi har oppnådd i 1. kvartal, gitt de rådende markedsforhold, sier Knut Brundtland i en kommentar.Rapporten her. Presentasjonen her.

abg sundal collier
knut brundtland
ipo
emisjon
Nyheter
Børs