Investorer hiver 100 milliarder dollar etter oljeselskap

Verdens desidert mest lønnsomme selskap, Saudi Aramco, annonserte forrige måned at de ønsket å utstede sitt første obligasjonslån noensinne, på småpene 10 milliarder dollar.

Oljeselskapet, som i stor grad er motoren i Saudi Arabia sin pengefest, anslås å være verdt rundt to trilliarder dollar (2.000 milliarder dollar).Det er også verdens mest lønnsomme selskap basert på profitt i 2018, med en bunnlinje på utrolig 111 milliarder dollar i 2018, melder CNBC. Se også: Hva gjør Saudi Aramco til verdens mest lønnsomme selskap?Det er nesten det dobbelte av selskap nummer to på listen, nemlig Apple som i 2018 endte opp med rett i underkant av 60 milliarder på sin bunnlinje. For å bli mindre avhengig av oljeprisen skal selskapet nå ekspandere vertikalt og bli full-integrert i verdikjeden, som er et ledd i Saudi Arabia sitt diversifiseringsprosjekt.Se også: - Saudi Aramco er det beste selskapet på planeten Da bestemte de seg for at det var greit å hente inn litt penger for å finansiere dette, selv om de har en unik evne til å generere fri kontantstrøm. Det er en kjent sak at kreditorer er glad i selskaper som har en sterk kontantstrøm, og nå melder CNBC, på bakgrunn i kilder i Reuters, at obligasjonslånet er overtegnet mer enn ti ganger, ifølge Bloomberg.Dette tilsvarer over 100 milliarder dollar. Saudi Aramco har kredittrating A1 av Moody's, noe som er lavere enn den norske oljegiganten Equinor som nylig fikk oppgradert ratingen sin av Moody's til Aa2.