Jekker ned DNB

ABG Sundal Collier og Carnegie nedgraderer DNB-aksjen. 

ABG Sundal Collier nedgraderer anbefalingen på DNB-aksjen til hold fra kjøp, ifølge TDN Direkt.Kursmålet holdes uendret - på 172 kroner per aksje, opplyses det.Meglerhuset mener ifølge nyhetsbyrået at aksjens absolutte verdsetting fortsatt er attraktiv, men ettersom aksjen har vært blant de beste av de større nordiske bankene de siste tre månedene, mener meglerhuset at det nå er på tide med en pause.ABG har også senket forventningen for resultat per aksje med to prosent for 2019, drevet av lavere tradingresultater og usikkerhet rundt hvor raskt Vipps kan gi resultater.Samtidig velger også Carnegie å nedgradere anbefalingen på DNB til hold fra kjøp.Meglerhuset har et kursmål på 177 kroner per aksje.Carnegie skriver ifølge nyhetstjenesten at de venter et sterkt første kvartal, men at dette allerede er priset inn.Videre trekker meglerhuset frem at aksjen har steget 20 prosent så langt i år og handles til en historisk høy verdsetting sammenlignet med europeiske sammenlignbare selskaper.Carnegie ser også tøffere konkurranse på boliglån, og viser til at Sbanken og Landkreditt har holdt rentene nede.«Den siste rentehevingen resulterte i en lavere marginekspansjon enn i september. Det gjør oss var for å anta høyere marginer fra en ny renteheving», skriver meglerhuset.