Kjos om Max-problemene

Børs

Norwegian Air Shuttle vil ikke bli påvirket på lik måte av Max-flyene, som da Dreamliner hadde motorproblemer, skriver TDN Direkt.Det vises til uttalelser fra konsernsjef Bjørn Kjos i under selskapets kvartalspresentasjon torsdag.- Flyene vi leide inn under Dreamliner-problemene hadde ikke plass til å fylle kapasiteten til dreamliner, som førte til at vi måtte kompensere rundt 90 passasjerer per kansellering. I dette tilfellet vil vi kunne operere uten å måtte gi noen særlige kompensasjoner, sa Kjos. Vil spare milliarderNorwegian Air Shuttle guider ifølge nyhetsbyrået kostnadsbesparelser i 2019 på to milliarder kroner, mens finansdirektør Geir Karlsen ser for seg ytterligere kutt i kostnadene.- Vi guider for to milliarder i kostnadsbesparelser, men på nominell basis ønsker vi å nærme oss tre milliarder som følge av redusert capex, uttalte Karlsen.- Det hørte ikke jeg, kommenterte Kjos.De neste 12 til 18 måneder ser ikke flyselskapet ifølge Kjos behov for ytterligere kapitaltilførsel, skriver TDN Direkt.I skrivende stund hever aksjen seg 4,65 prosent til 40,30 kroner på Oslo Børs.Les også:  DNB Markets om Norwegian

Norwegian
norwegian air shuttle
bjørn kjos
Nyheter
Børs