Kraftig nedgang for Samsung

Mindre etterspørsel etter minnebrikker og skjermer er Samsungs forklaring på hvorfor selskapets driftsresultat skuffet i 1. kvartal.

Børs

Samsung Electronics skuffet i 1. første kvartal. Resultatet falt med 56,9 prosent og og endte på 5,04 billioner won, som vil si rundt 37 milliarder kroner.Driftsresultatet stupte med 60,2 prosent, til 6,2 billioner won. Salgsinntektene falt også, men ikke like mye - ned 13,5 prosent til 52,4 billioner won.Selskapet advarte i starten av april at de ventet et fall på 60 prosent.IT-giganten har hatt en rekordfortjeneste de siste årene til tross for en rekke utfordringer for selskapet, som tilbakekalling av produkter.Nå ser det imidlertid ut til at bildet er i endring, med minnebrikkepriser som faller globalt mens etterspørselen synker.Sterk konkurranse på mobilmarkedet påvirker også Samsung. I en uttalelse sier de at etterspørselen etter skjermer har hatt en nedgang, blant annet som følge av økt konkurranse.(©NTB)

samsung
Nyheter
Børs