Maaseide minimerer tap

Kraft Bank krymper underskuddet i 1. kvartal.

Børs

Kraft Bank melder fredag om et resultat etter skatt på minus 1,14 millioner kroner for 1. kvartal 2019, mot minus 1,44 millioner kroner i tilsvarende periode i fjor.Les også: Kraft Bank vil nærme seg milliarden i årNetto utlånsvekst var 184 millioner kroner, mens netto renteinntekter var 8,35 millioner kroner.Bankens avsetninger for tap i 1. kvartal var 1,08 millioner kroner.Banken har totalt 3,46 millioner i avsetninger hvorav 1,83 millioner er modellavsetninger og 1,63 millioner kroner er individuelle avsetninger. Banken hadde fire engasjement i mislighold over 90 dager.Totale driftskostnader var 8,66 millioner kroner, mot 1,98 millioner kroner i 1. kvartal i 2018, og kostnadsgraden var på 105,3 prosent.Resultat per aksje endte på minus 0,03 kroner.For dem som sliterKraft Banks nisje er refinansiering av lån til privatpersoner der låntagere har utfordrende økonomi med betalingsproblemer.«Denne nisjen ser ut til å vokse sammen med økningen i forbruksgjeld og generelt høy gjeldsgrad i norske husholdninger. Videre økning av styringsrenten og påfølgende økning av utlånsrenten i ordinære banker antas å øke størrelsen på bankens markedssegment», heter det i rapporten.Maaseide størstStørste aksjonær i Kraft Bank er Bjørn Maaseide, gjennom selskapet BFBK Finans AS, med 8,87 prosent av de utestående aksjene.Aksjen ble notert på OTC-listen 30. mai i fjor, med tickeren KRAB.

kraft bank
bjørn maaseide
bank
1. kvartal
Nyheter
Børs