Magnus Reitan får nye tre milliarder i kassa

Magnus Reitan putter flere Reitan-milliarder inn i «Oljefondet».

Foto: Scanpix

Magnus Reitan (44) har ansvaret for forvaltningen av pengene som Reitangruppen har til overs. Forvaltningen startet høsten 2016, etter salget av Axfood i Sverige, som ga mellom fire og fem milliarder kroner. Én milliard kroner gikk inn i nystartede Reitan Kapital og senere har kontoen fått nytt tilskudd. Nå tilføres nye tre milliarder kroner av overskuddslikviditeten i Reitangruppen. Magnus Reitan vil nå få ansvaret for nær fem milliarder kroner, skriver DN.Reitan har kopiert forvaltningsstrategien til Oljefondet, noe som betyr 60 prosent aksjer og resten i rentefond. Porteføljen rebalanseres hvis aksjeandelen går over 63 eller under 57 prosent og pengene er stort sett plassert i såkalte indeks- og faktorfond med lave kostnader, skriver avisen.- Jeg har nok litt mindre tro på aktiv forvaltning enn det en del andre har. Det er basert på egne erfaringer. Dessuten er jeg veldig interessert i porteføljeteori, og har vel lest mye om dette. Jeg har en mer akademisk tilnærming til kapitalforvaltning, sier Reitan til DN.