- Markedet er nervøst og preges av resesjonsfrykt

Ukens nøkkeltall kan bli ekstra viktige denne uken, ifølge Nordea Markets-analytiker.

Det er god stemning på børsene denne morgenen, etter at kinesiske PMI-er lettet på frykten for en global nedkjøling. Den offisielle industri-PMI-en gjorde et kraftig hopp fra 48,3 til 50,8, det høyeste nivået siden midten av 2018.Les også: Børsjubel i AsiaPilene peker også opp for amerikanske futures.Viktige nøkkeltallDet er ifølge analytiker Joachim Bernhardsen i Nordea Markets en uke med mange viktige nøkkeltall, særlig fra USA.«Markedet er nervøst og preges av resesjonsfrykt. Det kan gjøre nøkkeltallene ekstra viktige», skriver han i morgenrapporten. Først ut er ISM for industrien. Konsensus er for et omtrent uendret nivå fra forrige måned på 54,4.«Indikatoren har falt noe over det siste halve året, men er fortsatt på gode nivåer. Risikoen er imidlertid på nedsiden de nærmeste månedene som følge av tilstrammingen av de finansielle forholdene i høst. Med rentefall og et aksjemarked som har kommet tilbake igjen, har imidlertid de finansielle forholdene lettet igjen i år. Nedturen i ISM bør dermed være kortvarig», heter det fra Bernhardsen. I tillegg får vi amerikanske detaljhandelstall for februar. Konsensus ser en vekst på 0,4 prosent over måneden i detaljhandelen - utenom biler og drivstoffer.I desember falt detaljhandelen kraftig med 1,6 prosent over måneden, langt mer enn de vanlige svingningene. Fallet ble imidlertid reversert i januar.«Sysselsettingen øker måned for måned og reallønnsveksten er den høyeste på lenge. Det tilsier brukbar fart i forbruket fremover», skriver analytikeren i rapporten.Europeisk flash inflasjon for mars er også ute i dag, og Nordea Markets venter den underliggende inflasjonen inn på 1,0 prosent over året, en tidel over konsensus.«Inflasjonen er fortsatt langt fra ECBs mål om en prisvekst nær 2,0 prosent over året. Det er en del av forklaringen på at vi ikke venter rentehevninger fra ECB først sommeren 2020», heter det fra analytikeren.Norske boligpriserI tillegg får vi europeiske ledighetstall for februar. Konsensus er for en uendret ledighet på 7,8 prosent.Gjennom uken kommer det flere betydningsfulle nøkkeltall. Onsdag får vi den amerikanske ISM-indikatoren utenom industrien, norske boligpriser samt tjeneste-PMI-er fra Storbritannia og Sverige. Uken runnes av med den amerikanske jobbrapporten for mars. Det er ventet en sysselsettingsvekst på 175.000, etter forrige måneds svake tall på kun 20.000.


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker