Meglerhus løfter en rekke aksjer

Ved lunsjtider står hovedindeksen i 884,65, ned 0,04 prosent.Det er hittil omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 1.125 millioner kroner.Store selskaper som Telenor og Mowi faller henholdsvis 1,01 og 0,56 prosent, mens DNB stiger 0,46 prosent.OljeprisenBrent-oljen er torsdag ved lunsjtider ned 0,54 prosent til 71,34 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 0,70 prosent til 64,16 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 70,96 dollar fatet ved børsslutt i Oslo onsdag.Ifølge tall fra amerikanske statistikkmyndigheter (EIA) steg amerikanske råoljelagre med syv millioner fat i forrige uke, til 456,6 millioner fat. Det var ventet at lagrene ville stige med i overkant av to millioner fat, melder TDN Direkt.Lagerbyggingen ble ifølge nyhetsbyrået til en viss grad balansert ut av et trekk i bensinlagrene på nesten åtte millioner fat i samme periode, til 229,13 millioner fat.- Det egentlige høydepunktet i EIA-rapporten var den stigende etterspørselen etter bensin som totalt motvirker det negative lagertallet for råolje. Publiseringen førte til mye støy, men til syvende og sist er utsiktene for videre oppgang intakt. Fokuset retter seg nå mot denne ukens makrotall fra Kina, sier sjef for råvarehandel i SPI Asset Management, Stephen Innes, ifølge TDN Direkt.Equinor stiger 0,10 prosent til 197,00 kroner.Ellers i olje faller Aker BP 0,41 prosent til 312,70 kroner, mens DNO stiger 0,64 prosent til 19,61 kroner. NorwegianOnsdag ettermiddag ble det kjent at Arctic Aviation Assets DAC, et datterselskap av Norwegian, har inngått en avtale med Airbus  om å utsette leveringen av fly av typen A320neos og A321LRs.Ifølge meldingen er det ventet at utsettelsen vil redusere selskapets kapitalforpliktelser med om lag 570 millioner dollar, eller nesten 4,86 milliarder kroner, for årene 2019 og 2020.Pareto Securities gjentar i en oppdatering kjøpsanbefalingen på Norwegian torsdag. Meglerhuset kutter samtidig kursmålet fra 125 til 100 kroner. - Norwegian er tydelig ikke blant favorittene. Uansett, vi tror aksjen reflekterer alt for mye negativitet, mener analytiker Kenneth Sivertsen. Norwegian stiger 4,25 prosent til 39,75 kroner.Lerøy Seafood GroupSEB oppgraderer anbefalingen på Lerøy Seafood Group-aksjen til kjøp fra hold.Meglerhuset oppjusterer kursmålet til 70 kroner fra tidligere 69, noe som betyr at meglerhuset ser en oppside på over 10 prosent fra dagens nivåer.Lerøy stiger 0,83 prosent til 62,84 kroner.Kongsberg GruppenPareto Securities ser begrenset oppside og nedgrader Kongsberg-aksjen til hold, fra tidligere kjøp. Meglerhuset har fortsatt et kursmål på 135 kroner.Analytiker Kenneth Sivertsen skriver at estimatene reduseres noe ned før selskapet slipper kvartalsrapporten for 1. kvartal 2019. Meglerhuset venter en EBITDA på 348 millioner kroner, opp 22 prosent y/y og på linje med Bloomberg-konsensus på 342 millioner kroner. - Caset er uforandret; forsvarsordrer bidrar til oppsidepotensial, og integrasjonen av Rolls Royce er en risiko, skriver analytikeren. Aksjen faller 0,63 prosent til 126,90 kroner. BW LPGNordea Markets jekker opp kursmålet på BW LPG-aksjen fra 42 til 53 kroner.Aksjen stiger 2,31 prosent til 38,98 kroner.Avance GasNordea jekker også opp anbefalingen på Avance Gas-aksjen fra hold til kjøp.Avance Gas klatrer 5,11 prosent til 23,65 kroner.BorregaardI en verden hvor bedrifter og investorer i stigende grad ønsker å vise miljømessig bevissthet, kan Borregaard vise seg å være i en gunstig posisjon når det gjelder å forhandle med eksisterende og potensielle kunder om mulighetene til å forbedre disses utslippsnivåer, mener analytikerne i DNB Markets.Meglerhuset har en kjøpsanbefaling, med et kursmål på 100 kroner per aksje.Borregaard er opp 1,75 prosent til 87,20 kroner.AdevintaSchibsteds rubrikkvirksomhet Adevinta ble onsdag notert på Oslo Børs. Torsdag faller B-aksjen 3,02 prosent til 86,40 kroner, og er så langt den nest mest omsatte aksjen på Oslo Børs. A-aksjen er ned 1,37 prosent til 88,52 kroner.