Meglerhus senket aksje - raste 15 prosent

Børs

Det ble en flat start på Oslo Børs denne uken.Ved børsslutt står hovedindeksen i 883,84, opp 0,04 prosent.Det ble omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 3.490 millioner kroner. OljeprisenBrent-oljen er opp 0,34 prosent til 71,34 dollar fatet, mens WTI-oljen er ned 0,62 prosent til 62,90 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 72,06 dollar fatet ved børsslutt i Oslo fredag.Oljeprisene falt kraftig fredag, samtidig som CNBC meldte at Trump sier han har «ringt til Opec» og sagt at kartellet må få oljeprisene ned.- Bensin prisene kommer ned. Jeg ringte opp Opec, jeg sa dere må få dem ned. Dere må få dem nå, sa presidenten, ifølge nyhetsbyrået.Senioranalytiker Phil Flynn i Price Futures Group sier de underliggende fundamentale forholdene, som er bullish, ikke har endret seg.- Det er fortsatt frykt for at Saudi-Arabia og De forente arabiske emirater sakt vil bevege seg for å erstatte iranske fat. Det er fortsatt risikofaktorer på tilbudssiden fra Venezuela, Libya og Nigeria, sa Flynn til Platts, ifølge TDN Direkt.Equinor falt 1,44 prosent til 191,55 kroner, mens Aker BP er ned 1,39 prosent til 284,50 kroner. DNO falt 1,64 prosent til 19,44 kroner.SAS og NorwegianSAS-streiken fortsetter i full styrke, og 60.813 passasjerer rammes når 667 SAS-avganger innstilles mandag. Nær 1.500 piloter i hele Skandinavia har streiket siden fredag og flere hundretalls flyavganger er siden blitt innstilt. Ifølge analytikere har det kostet selskapet nesten en halv milliard kroner på fem dager.Et av hovedkravene til pilotene er en mer forutsigbar arbeidstid, ettersom i dag får flere piloter kjennskap til turnusen sin først 14 dager i forveien.Widerøe tar også grep og meldte mandag at selskapet må permittere ansatte på grunn av SAS-streiken. Inntil 200 bakkeansatte ved 14 flyplasser ved 14 flyplasser kan bli permittert. SAS-aksjen falt i åpningen 5 prosent, men endte dagen ned 1,79 prosent til 18,07 kroner.  Norwegian, som har hatt en tung start på året, kan derimot ha positiv effekt av streiken, og setter nå opp over 20 ekstraavganger .ABG Sundal Collier nedgraderte fredag aksjen fra hold til selg , og senket kursmålet fra 57 til 30 kroner. HSBC kuttet mandag kursmålet på aksjen til 15 kroner fra tidligere 20 kroner, ifølge en analyse mandag. Norwegian falt 3,11 prosent til 37,37 kroner.NelNel endte fredag opp 6,8 prosent til ny all-time high på 6,51 kroner, etter at analysesjef Karl-Johan Molnes i Norne Securities løftet kursmålet til 11,95 kroner .Mandag klatret aksjen ytterlige 7,68 prosent til 7,01 kroner.AxactorAnalytiker Joakim Svingen i Arctic Securities nedgraderer sin anbefaling på Axactor fra kjøp til hold. Samtidig kutter han kursmålet fra 30 til 20 kroner.Meglerhuset etterlyser en bedre visibilitet, og ikke minst lønnsomhet, fremover.Aksjen straffes med et kursfall på 55,41prosent til 21,00 kroner. Axactor la frem sine kvartalstall fredag i forrige uke, som viste at selskapet fikk et resultat etter skatt på 4,62 millioner euro i 1. kvartal 2019, mot et negativt resultat på én million euro året før.ScanshipSiden slutten av mars har Scanship Holding gått som en kule på Oslo Børs, men de siste dagene ser det ut til at noe av futten har gått ut av aksjen.Analytiker Thomas Myrholt i SpareBank 1 Markets tror nå festen er over.I en ny analyse skriver han at selskapet er overvurdert, og kliner til med et kursmål på 8,50 kroner. Det betyr at han frykter at aksjen kan falle ytterligere 23,42 prosent fra dagens nivå.- I denne analysen har vi skrudd til så mye vi klarer på estimater for de ulike områdene Scanship opererer i og allikevel klarer vi kun å forsvare en kurs på 8,50 kroner, sier Myrholt til Hegnar.no.Aksjen raste 15,54 prosent til 10,15 kroner. Golden OceanGolden Ocean steg på Oslo Børs mandag samtidig som det ifølge Pareto Securities er snakk om at Vales Vargem Grande-kompleks kan bli restartet innen noen uker.Vale har imidlertid ikke indikerte noe angående gjenoppstart ennå, skriver TDN Direkt.Pareto melder også at jernmalmlagrene ved kinesiske havner nå faller, og at de er nær 25 millioner tonn lavere enn for et år siden, med størsteparten av fallet som er i høyverdig malm.Meglerhuset mener derfor ifølge TDN Direkt at en kan vente en fylling av lagrene når forsyninger igjen blir tilgjengelig, med påfølgende løft i capesize-ratene og aksjekursene til selskaper eksponert mot dette segmentet.Golden Ocean steg 4,48 prosent til 50,65 kroner.  

Nyheter
Markedskommentarer
Børs