Microsoft og Facebook slår forventningene

Microsoft og Facebook overrasker Wall Street på en positive siden.

Overraskelsen i Microsoft var primært drevet av Azure sky-tjenester og abonnementsløsningen på Office-pakken. Totale inntekter økte 14 prosent til 30,57 milliarder dollar i det tredje kvartalet, som endte 31 mars, og slo dermed forventningene på 29,84 milliarder dollar, ifølge Investing. Resultatet endte på imponerende 8,81 milliarder dollar, noe som tilsvarer 1,15 dollar per aksje for kvartalet. Aksjen falt 0,34 prosent i ordinær handel, men spratt opp 3,6 prosent til 129,5 dollar og ny all-time high i etterhandelen.Facebook fulgte også opp og slo forventningene, men flere ble overrasket over de store kostnadene til advokater. Selskapet endte med en EPS (fortjeneste per aksje) på 1,89 dollar på en omsetning på 15,08 milliarder dollar.På forhånd var det ventet en EPS på 1,61 dollar og omsetning på 14,97 milliarder dollar, ifølge Investing. Aksjen endte ned 0,65 prosent i ordinær handel, men skjøt fart i etterhandelen og steg 9 prosent til 199 dollar.


Les også