Morgan Stanley: Den mest attraktive nordiske banken

DNB er ifølge Morgan Stanley fortsatt den mest attraktive nordiske banken, skriver TDN Direkt.Meglerhuset understreker at dette ikke er basert på forventningene for 1. kvartal 2019 i seg selv, men på netto renteinntekt-momentet fremover.Foretrekker norsk«Vi fortsetter å foretrekke norsk fremfor svensk eksponering, gitt en divergerende rentebane, mer robust makroøkonomi og mer begrenset konkurransesituasjon. Dermed har vi en preferanse for DNB, ettersom vi tenker at netto renteinntekt-momentet fortsatt er undervurdert for resten av 2019 og 2020», heter det fra Morgan Stanley.DNB stiger i skrivende stund 1,22 prosent fredag til 166 kroner per aksje. Hovedindeksen trekker opp 0,19 prosent, til 885,84.For 1. kvartal 2019 mener meglerhuset ifølge nyhetsbyrået at forventningene til netto renteinntekter i markedet er rimelige. Meglerhuset venter selv en prosent lavere omsetning på årsbasis i kvartalet, samt at en god underliggende trend i eiendelene gjør seg synlig.Lavere kostnaderDeutsche Bank venter ifølge TDN Direkt et underliggende resultat fire prosent lavere på årsbasis og 28 prosent lavere på kvartalsbasis.Videre ventes det at trading-inntektene vil bli 19 prosent lavere i 1. kvartal på kvartalsbasis, samtidig som det ventes at kostnadene vil falle fra høye nivåer i 4. kvartal.Deutche Bank tror videre at nedskrivinger trolig vil øke, kanskje gjennom offshore-sektoren, men understreker at de fortsatt vil være godt under langsiktige trender.