Morgan Stanley kutter Norwegian-estimat med 1 mrd.

Morgan Stanley nedjusterer sitt estimat på Norwegian Air Shuttles nettoresultat for 2019 med 1.050 millioner kroner som følge av at 737 Max-flåten midlertidig er satt på bakken. Estimatet for 2020 kuttes med 380 milliioner kroner.Det fremkommer av en analyse fra meglerhuset tirsdag, ifølge TDN Direkt.- For 2019 regner vi inn kostnader for wetleasing for muligens fem måneder med 737 Max-flåten på bakken, skriver Morgan Stanley.Ifølge nyhetsbyrået vises det også til andre effekter som høyere vedlikeholdskostnader og reduserte drivstoffkostnadsbesparelser.Tror på løsning i 2020For 2020 tror de at Max-flyene vil være tilbake i luften, men det vil fortsatt påvirke selskapet gjennom effekter som utsatt levering av flybestillinger, skriver nyhetsbyrået.Endringer i valutakursen vil kunne lette på noe av inntjeningspresset, mens ekspansjonen til nye markeder kan forlenge risikoprofilen til selskapet.Morgan Stanley mener scenarioer som salg av eierandel i Bank Norwegian, fremtidig M&A, salg av lojalitetsprogrammet eller nye feederavtaler kan forandre utsiktene til det mer positive, skriver DNB Markets. Morgan Stanley opererer ikke med kursmål på Norwegian Air Shuttle grunnet manglende visibilitet i inntjeningen, men ser en aksjekurs i et positiv scenario ved 115 kroner, mens deres mest negative scenario gir en aksjekurs tilsvarende 0 kroner.