Mowi: Vi tar nå flere prøver i anlegget

Marine Harvest

Oppdrettselskapet har stående rundt 1,3 millioner fisk på lokaliteten, hvor det nå er mistanke om infeksiøs lakseanemi.

Onsdag meldte Mattilsynet om mistanke om infeksiøs lakseanemi (ILA) ved sjølokaliteten 12988 Aukrasanden i Aukra kommune i Møre og Romsdal. Lokaliteten drives av Mowi.Ifølge kommunikasjonssjef Eivind Nævdal-Bolstad i Mowi har selskapet stående rundt 1,3 millioner fisk med en snittvekt på 3,5 kilo på lokaliteten, skriver TDN Direkt.«Vi tar nå flere prøver i anlegget for å eventuelt få bekreftet mistanken. Vi varslet om situasjonen 15.april, og vurderer tiltak fortløpende i tett dialog med Mattilsynet», skriver Nævdal-Bolstad i en e-post.Aksjen faller 1,51 prosent til 188,60 kroner på Oslo Børs onsdag, siste handelsdag før påsken setter inn.Det seneste året har Mowi steget 7,77 prosent på Oslo Børs.